Menadžerica otkrila gnusne detalje iz života Toma Cruisea: Nasilnik opsjednut izgledom

Piše: S.P.

Od trenutka kada je pristala da postane menadžerica Toma Cruisea prošle su čak 42 godine. Eileen Berlin, danas 86-godišnjakinja, s čitateljima britanskog Dailly Maila podijelila je i u javnosti nikad viđene fotografije na kojima je tada 18-godišnji Tom Cruise, anonimni glumac koji sanja o uspjehu svjetskih razmjera.

Kako je rekla, tokom četiri i po godine, koliko su zajedno radili, bila mu je poput druge majke, a Cruisea je opisala kao nevjerovatno talentiranog, ali problematičnog mladića koji je na kraju postao najplaćenija holivudska zvijezda.

Komentarišući glumca, rekla je da su je njegove psovke i urlanje na ekipu u decembru 2020. na setu ‘Nemoguće misije 7’ nisu ni najmanje iznenadili jer je svjedočila njegovim ispadima. Jedan od napada bijesa, koji je bio potaknut maltretiranjem njegovog oca, kulminirao je time da je bacio rođendanski poklon i njime ga pogodio u lice.

– Tom je imao užasnu narav. Krio je taj svoj nakupljeni bijes, koji je naslijedio od oca. Kao da je stalno nešto tinjalo u njemu, što je proključalo i eksplodiralo. Pripisivala sam to njegovoj nesigurnosti. Sjećam se da sam mu za 19. rođendan poklonila album sa svim novinskim člancima o njemu iz tinejdžerskih časopisa, a on je počeo da vrišti da ne želi biti u časopisima za klince. Rekao je da se smatra odraslom osobom i da ne želi biti idol tinejdžerima. Bacio je album ka meni i udario me u obraz, kazala je Eileen.

To nije bilo sve. Iako je bio nepoznat u filmskom svijetu, već je za svoju prvu ulogu 1983. u filmu ‘Riskantan posao’ od nje tražio da ispuni 11 zahtjeva. I tada se vidjela njegova potreba za kontrolom, danas još jača. Berlin je priznala kako vjeruje da su glasine o njegovim estetskim zahtjevima itekako istinite jer je i u mladosti bio nevjerovatno nesiguran kada je bila riječ o izgledu, pa bi po cijeli dan uvježbavao poze da bi što bolje ispao na fotografijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tom89cocktail (@tom89cocktail)

– Tom je imao mnoga lica i to se jasno vidi na fotografijama. Iako sam vidjela sva njegova raspoloženja, pravu sreću nikad nisam vidjela. Uvijek bio nevjerovatno ambiciozan i odlučan da postane zvijezda i zbog toga je postao perfekcionista, otkrila je Berlin tokom intervjua, ugostivši novinare u svom domu, u kojem je i Tom  živio na početku karijere.

Ona i njen pokojni suprug Simon upoznali su Toma 1980. godine, kada je svim silama želio da pobjegne od svog života i da izbriše sva sjećanja na disfunkcionalno djetinjstvo. Imao je samo 14 godina kada je njegova majka prekinula odnos s ocem. Tek je 2006. u jednom intervjuu glumac smogao snage da opiše kakav mu je otac zaista bio, rekavši za njega da je bio ‘nasilnik i kukavica’.

Berlin je na početku bila očarana Tomom jer je bio ‘sladak, pun poštovanja i ljubazan’ te ih je uvijek oslovljavao s ‘gospođa i gospodine’. Ali shvatila je da nešto nije u redu kada je uvidjela njegovu opsjednutost izgledom. U njenoj dnevnoj sobi i dalje je izložena njegova fotografija kao 18-godišnjaka, na kojoj se dječački smiješi, obučen u sako i košulju. Ali, kako se prisjetila, za snimanja se pripremao paradirajući uokolo u donjem vešu.

-Imali smo ogledalo preko cijelog zida, a on bi hodao uokolo samo u tim minijaturnim gaćama, stišćući šake, pokazujući bicepse, diveći se sam sebi u ogledalu. Meni je bilo neprijatno, ali on je volio da pokazuje svoje tijelo. Bio je jako ponosan na njega i radio je na svom savršenstvu. Mučila ga je visina, zato je rekao da bi volio da imati cipele koje će mu dati koji centimetar.

Berlin je priznala i kako je nije ni najmanje iznenadilo to što su sva njegova tri braka završila razvodom.

– Šok mi je bio veći jer je imao tri braka i jer su trajali koliko su trajali. Voljela bih da ima nekog u životu, ali mislim da on ne voli ljude. On voli samo ono što radi. Tužna sam zbog njega i mislim da je usamljen. Ali sve dok bude snimao filmove, bit će u redu. Šta će se dogoditi kada jednom i tome dođe kraj, nisam sigurna, zaključila je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti