Golišave fotke maloljetnog Beckhamovog sina šokirale mnoge, a tata David je ponosan

Piše: Redakcija

Fotografije Cruza Beckhama, sina slavnog fudbalera Davida Beckhama i pjevačice i dizajnerice Victorije Beckham, objavljene u časopisu i-D podigle su pravu buru.

Mladi Beckham na fotografijama pozira u prilično provokativnom izdanju, u boksericama Sunspel i sa spuštenim trapericama Balenciaga. Fanovi su u svojim komentarima i doživljajima fotografija podijeljeni – dok se jednima sviđaju, drugi tabor glasno protestira.

Prvi je razlog njegova dob. Naime, Beckham je tek prošle sedmice, 20. februara, napunio 17 godina, što znači da je u vrijeme nastanaka ovih fotografija imao samo 16. Iako su fotografije profesionalne i slijede sve standarde i pravila industrije, dio fanova je zgrožen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by i-D (@i_d)

“Zašto je društveno prihvatljivo objaviti fotografije na kojima je Cruz Beckham u donjem rublju, dira se po međunožju i pokazuje svoje tetovaže ako je u vrijeme fotografiranja imao 16 godina?”, “Ko to tetovira MALOLJETNIKA?”, “Čekajte, zar nema on 12 godina?” samo su neki od komentara.

Drugi razlog nezadovoljstva fanova proizlazi iz dvostrukih mjerila. Jedna korisnica Twittera je istaknula: “Polugoli sedamnaestogodišnjak na naslovnici časopisa predstavlja dvostruka mjerila. Zamislite koja bi to frka bila da se radi o sedamnaestogodišnjoj djevojci.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by i-D (@i_d)

I dok reakcije ne jenjavaju, mladi Beckham od cijelog skandala može samo profitirati. Naime, taj veliki fan Justina Biebera tek mora napraviti prve ozbiljne muzičke korake. Toga je zasigurno svjesna i njegova majka Victoria, koja igra veliku ulogu u njegovom profesionalnom razvoju. Možda mu baš ove fotografije donesu nešto više publiciteta, koji je u muzičkoj industriji uvijek dobrodošao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CRUZ (@cruzbeckham)

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti