Pjevačicu godinama niko nije vidio u javnosti: Bila sam toliko bolesna da su svi mislili da sam mrtva

Piše: S.P.

Kanadska pjevačica Avril Lavigne godinama je glavna tema teorija zavjera. Ipak, najzanimljiviji su napisi koji kažu da je davno umrla i da je njezin lik zamijenila glumica Melissa Vandella, koja zaista izgleda kao ona.

Teorija kaže da se Avril na samom početku karijere teško nosila sa slavom, pa da je unajmila dublerku po imenu Melisa. Borba s depresijom natjerala ju je da sebi oduzme život, pa je Melisa u potpunosti preuzela njen identitet.

Neki fanovi i danas tvrde da Avril nije među živima i da je umrla u jeku svoje popularnosti i da je mijenja djevojka po imenu Melisa. Avril je na svojevremeno to prokomentarisala.

– Da, neki ljudi misle da ja nisam prava ja, što je tako uvrnuto! Zašto bi iko, pobogu, pomislio tako nešto?, kazala je pjevačica.

Ispostavilo se da ništa od toga nije istina kada se Avril nakon duge medijske ilegale vratila pod lupu javnosti i na muzičku scenu.

37-godišnja bivša teen zvijezda početkom je 2000.-ih naredala nekoliko hitova koji se i danas slušaju, a od tada kao da nije ostarjela ni dana. Prošle godine pojavila se na MTV-jevoj ‘Video Music Awards’ dodjeli nagrada, a svi su još jednom pali u šok kada su vidjeli da izgleda kao na početku karijere. Pa čak i kada je stil oblačenja u pitanju. Jesu li godine za nju zaista stale?

S njom je tada crvenim tepihom prošetao njen dečko, dvije godine mlađi pjevač Mod Sun. Inače, iza sebe ima dva propala braka – prvi s muzičarom i frontmenom benda ‘Sum 41’, Deryckom Whibleyem, koji je trajao od 2006. do 2010. godine te drugi s frontmenom Nickelbacka, Chadom Kroegerom, koji je potrajao od 2013. do 2018. godine.

Uz to, pjevačici su 2014. godine dijagnosticirali Lajmsku bolest zbog čega je dvije godine bila prikovana za krevet. Tada se povukla iz javnosti na nekoliko godina, a onda vratila 2018. sa singlom ‘Head Above Water’.

– Ovo je prva pjesma koju sam napisala u krevetu tokom jednog od najstrašnijih trenutaka u mom životu. Pomirila sam se s tim da ću umrijeti, osjećala sam da mi se tijelo gasi. Kao da se utapam, tonem i samo se trebam gurnuti gore da uhvatim zraka, rekla je tada.

Pročitajte još