Suprug ubijene Halyne Hutchins: Ne mogu gledati Baldwina kako laže da nije kriv

Piše: Redakcija

Suprug snimateljice koju je Alec Baldwin upucao na snimanju westerna, ispričao je koliko je šokiran i bijesan jer glumac ne želi preuzeti odgovornost za njenu smrt, piše Daily Mail.

Halyna Hutchins umrla je 21. okotobra kada je Baldwin pucao iz pištolja koji se koristio u filmu ‘Rust’, pucajući joj u prsa.

Baldwinu je rečeno da pištolj kojim je mahao nije napunjen. Glumac je za ABC News rekao da se ne osjeća krivim za njenu smrt, jer ne vjeruje da je on odgovoran.

-Bio sam tako ljut što sam ga vidio kako govori o njenoj smrti tako javno i na tako detaljan način, a zatim da ne prihvaća nikakvu odgovornost, nakon što je upravo opisao da je ubio rekao je Matt Hutchins, koji je u braku s Halynom proveo 16 godina.

Hutchins, advokat školovan na Harvardu, rekao je u intervjuu za Today kako smatra da je većina krivnje na Baldwinu.

Hutchins je  rekao da ideju da osoba koja je držala pištolj i ispalila metak nije kriva, smatra apsurdnom.

-Sigurnost oružja nije bio jedini problem na tom setu. Postojao je niz sigurnosnih standarda koji se nisu prakticirali i postoji više odgovornih strana, dodao je.

Hutchins je upoznao Baldwina u Novom Meksiku, nedugo nakon kobne pucnjave.

-Zagrlio me i rekao: ‘Pretpostavljam da ćemo ti i ja proći kroz ovo zajedno'”, rekao je tad glumac.

Hutchins, koji sa svojom pokojnom suprugom ima devetogodišnjeg sina Androsa, podnio je tužbu protiv Baldwina 15. februara. Također je podignuta optužba protiv oklopnice Hannah Gutierrez-Reed (24), koja je bila zadužena za punjenje starinskog Colt 45 revolvera nečim za što je vjerovala da su lažni metci.

Gutierrez-Reed je dala pištolj na čuvanje Daveu Hallsu, pomoćniku redatelja na filmu, koji se također navodi u tužbi porodice Hutchins. Gutierrez-Reed opisala je set ‘Rusta’ kao ‘užurbanu i haotičnu atmosferu, koja je stvorila savršenu oluju za incident’.

NBC News izvijestio je da je ‘višestruko pucanje’ iz istog pištolja kojim je ubijena Hutchins uzrokovalo da više članova filmske ekipe ode sa snimanja filma nekoliko sati prije incidenta.

Lane Luper, koji je služio kao prvi pomoćnik kamere na filmu, rekao je da je dao otkaz dan prije kobne pucnjave jer su zaposlenici bili prezaposleni, sigurnost od covida nije se provodila kako treba, a sigurnost oružja je bila loša.

Izvor: Jutarnji.hr

(S.H.P)

Pročitajte još