Turski glumac Caner Cindoruk otkrio: Varao sam svoje partnerice

Piše: S.P.

Turskog glumaca Canera Cindoruka naša publika zna po brojnim televizijskim ostvarenjima, a posljednja serija u kojoj ga može pratiti je ”Nevjera”. Caner za sebe kaže da je feminist, pravi gospodin, odmjeren i promišljen – čista suprotnost zavodljivom liku kojeg je utjelovio u hit seriji.

Caner dolazi iz velikog grada Adane, tamo je odrastao, no imao je teško djetinjstvo. Otac mu je pisac, no godinama nije mogao zaraditi pa je za život zarađivao prodajom na štandu…

-To je multikulturalno mjesto i ja sam osjetio korist toga. Adana je velik grad, veoma bogat, ali i siromašan, vrlo obrazovan, vrlo neobrazovan, sve u jednom; Kurdi, Grci i Juruci na okupu. Moj otac pisanjem nije mogao zaraditi. Bilo nas je trojica braće, a prodajom na štandu trudio se zaraditi za porodicu. Kako bih mu pomogao kad je bio zlovoljan, počeo sam raditi s njim. Najviše smo prodavali papuče. I ja sam sam prodavao balone, kopče i igračke. Prodavati nešto u dječjoj dobi zahtijevalo je vještinu. To mi je pomoglo da u najranijoj dobi upoznam ulicu”, priznao je glumac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caner Cindoruk (@canercindoruk)

Budući da je serija “Nevjera” više je naklonjena ženama glumac je priznao da je i on feminist.

– Da, to je nešto što ima nivoe. Ali feminist sam. Drugi nivo (smije se). Duras je spisateljica koja je uticala na drugi val feminizma. Naravno, puno sam naučio dok sam je istraživao i igrao. Najveći je problem na svijetu patrijarhat. Vjerujem da žene trebaju imati veće uloge u životu i osloboditi se, smatra Caner.

Caner je kazao da iako u seriji glumi nevjernog muškarca, nevjeru nikada ne bi mogao oprostiti.

Otkrio je i je li sam nekada pokleknuo pred svojim strastima i bio nevjeran.

– Nažalost, jesam, ali kad se čovjek suoči s tim što je učinio, shvati da nije bilo vrijedno. Poslije shvatiš da se kaješ. I grižnja savjesti ne nestaje. Mislim da se to dogodi kad nestanu iskustva zaljubljenosti ili ljubavi, ili kad se dvoje ljudi koji su u tome međusobno otuđe. No to ne opravdava to što je učinjeno. Mislim da prvo treba prekinuti vezu, a onda započeti novu, ako to želiš, zaključio je.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caner Cindoruk (@canercindoruk)

Objasnio je i zašto on to ipak nije učinio odmah, nego tek kasnije.

“Kad s nekim prekidate, ne prekidate samo s jednom osobom. Prekidaš i sa zajedničkim životom, krugom prijatelja, porodicom, čak i životinjama za koje ste se brinuli. Koliko god ljubav počinje čarobno, završava čudno. Zbog toga nisam mogao reći svojoj partnerici. Nisam priznao tada, nego poslije”, otkrio je i dodao da njega nisu nikada prevarili, barem koliko zna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti