Odbacila je brijač i ostala ikona seksepila: Sophia Loren preokrenula je standarde ljepote

Piše: Redakcija

Sve češće možemo vidjeti slavne djevojke se bore i zalažu za prirodan look, koji često uključuje i odbacivanje depiliranja, ali jedna od onih koje su još prije nekoliko decenija to radile i ostale najpoželjnije među ljepoticama — jeste Sophia Loren.

Trenutak koji je ostao nezaboravan jeste na crvenom tepihu 1999. godine, kada se Julia Roberts pojavila na premijeri filma „Notting Hil“l sa neobrijanim pazusima, pa završila na naslovnicama svih medija. Ona je tada istakla da nije slala nikakvu poruku, niti pokušavala da promeni nametnute standarde ljepote, ali da se “preračunala s dužinom rukava i mahanjem”.

Htjela to ili ne, sigurno je da je privukla mnogo pažnje, a mnoge žene i ohrabrila u namjeri da nesputano prestaju da se depiliraju kada to ne žele.

I zaista, neobrijan pazuh danas je sve popularnije sredstvo žena koje žele da se, zapravo, izbore sa standardom ljepote koji podrazumeva glatko tijelo.

Madonina kćerka Lurdes Leon već godinama privlači pažnju svojim neizdepiliranim tijelom koje rado i često pokazuje javnosti i paparacima. Ona pripada taboru koji ističe prirodu ženskog tijela, pa, tako, ne voli i ne podržava depiliranje, čak i kada su u pitanju modni događaji poput čuvene Met gale. Lurdes je ponosno pokazivala svoj pazuh, ruke, pozirala kameri… I radi to kad god ima priliku, a daleko od toga da je jedina.

Mada bi se dalo pomisliti da je to jedna od tekovina savremenog doba, to i nije sasvim istina. Kako piše Vogue, jedno istraživanje je pokazalo da jedna od četiri žene ispod 25 godina više ne brije pazuh.

Ipak, ni to ne bi bilo moguće da se neke žene prve nisu suprotstavile određenim standardima koji ne prihvataju prirodni look.

Vjerovali ili ne, među njima je Sophia Loren, koja je ponosno pozirala sa neizdepiliranim pazuhom i odbacila uklanjanje dlaka još u zlatnom dobu Holivuda.

I ostala je jedna od najpoželjnijih ljepotica ikada.

Još je Sofija Loren na crveni tepih dolazila i ponosno mahala neobrijanog pazuha.

A muškarci su i dalje uzdisali za njom… I niko ne bi mogao da joj ospori seksepil, niti je to uradio do dana današnjeg. Ovako je Sophia Loren preokrenula standarde još u dvadesetom vijeku, davne 1955. godine na Filmskom festivalu u Veneciji.

Izvor: glossy.esspreso.rs

(I.J.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti