Dodjela nagrada dok bukti rat u Evropi? Lady Gaga odgovorila na oštre kritike

Piše: I.J.

Nagrade udruženja glumaca (SAG), koje su održane prije dvije večeri u Los Angelesu, trpe kritike američke javnosti jer su odlučili da ceremoniju održe dok u Evropi bukti rat. Nezadovoljni gledaoci tvrde da takvoj ceremoniji nije bilo, što se u našem narodu kaže, ni vrijeme ni mjesto.

Gledaoci tvrde da je ceremonija trebala da bude otkazana, a da je novac potrošen za organizaciju mogao da bude doniran žrtvama ruske agresije.

Lady Gaga, jedna od prisutnih na dodjeli nagrada, tvrdi da je ideja ove ceremonije bila da „vrati ljudima osmijeh na lice“. Tokom večeri, zvijezde, uključujući i Gagu, Majkla Daglasa, Džin Smarta i Brajana Koksa, dotakli su se krize u istočnoevropskoj zemlji tokom svojih govora na pozornici.

Gaga, koja je bila nominovana za svoju ulogu u “Gučijevima”, rekla je na Instagramu nakon ceremonije da se nada da je ceremonija donijela “bjekstvo od realnosti”.

„Večeras se molim za Ukrajinu i šaljem osmijehe svim vašim srcima za koja se molim da uskoro budu cijela”, napisala je Gaga.

Fanovi na Tviteru, međutim, smatraju da to nije “opravdanje”.

“Trebalo je otkazati dodjelu nagrada i donirati novac ugroženima”, glasi jedan od tvitova.

Bilo je onih i koji su uživali u ceremoniji i pohvalili to što su glumci posvetili svoje govore podsjećajući na ono što se dešava u Ukrajini.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti