Uplakani Rade oglasio se o ratu u Ukrajini, bio je vidno potresen

Piše: S.P.

Legendarni glumac sa svjetskom karijerom Rade Šerbedžija oglasio se na svom facebook profilu na temu rata u Ukrajini, tačnije objavio je emotivni video u kojem nije krio suze, a koji je i rasplakao njegove obožavatelje.

– Moja Lenka i ja smo ponovo u Los Angelesu, gradu u kojem smo živjeli desetak godina, gdje su naša djeca odrastala. Već osam dana snimam seriju s Jeffom Bridgesom, sjajnim tipom, baš uživam. Nedavno sam završio snimanje s Garyjem Oldmanom u Londonu. Ponovno jedan savršen glumac, čovjek. Divan, emotivan, moćan. Imali bi razloga za slavlje, sreću i veselje da opet nije ovog užasa u svijetu. U jednom divnom gradu gdje bombe padaju usred grada, dok možda neka djevojčica svira Čajkovskog na klaviru bezbrižna i sretna. Užasan je svijet ponovno i ne znam dokle sve i kako i što mi ljudi uopće možemo učiniti tu. Jedino nadati se i željeti, stvarati dobru energiju”, izjavio je u videu vidno potreseni Šerbedžija.

“Rade, već boja Vašeg glasa probudi mnogo emocija u meni, a sad ste me rasplakali. Nadajmo se da će ljubav i dobro “inficirati” ovu našu planetu i sve stanovnike na njoj. Mi imamo nju, a ona nas”, “Tužno je sve to što se događa. Šaljem Vam pozitivnu energiju poštovani gospodine Šerbedžija”, “Svaka čast, veliki čovjek, intelektualac. Hvala Bogu kad imamo ovakvih ljudskih gromada, živ i zdrav nam bio”, “Dragi naš Rade Šerbedžija! Gospodin u svakom pogledu! Lijepo je što ga imamo, baš takvog kakav jeste”, “Bravo Rade”, poručili su mu njegovi obožavatelji u komentarima.

Pročitajte još