Napeta brakorazvodna saga konačno završila: Pjevačica mora masno isplatiti bivšeg

Piše: Redakcija

Kako je i najavio krajem prošle godine, sud u Los Angelesu ovih je dana podijelio bračnu stečevinu Kelly Clarkson i Brandona Blackstocka. Time je napokon došao kraj pola godine dugoj parnici koja je zbog bespoštedne borbe njenih aktera bila jedna od najpraćenijih u prošloj godini.

A njen epilog iznenadit će mnoge. Naime, pjevačica je izvukla deblji kraj i bivšem će mužu s kojim ima kći River (7) i sina Remingtona (5) u idućim godinama morati isplatiti nekoliko miliona.

Uz jednokratnu uplatu od čak 1,3 miliona dolara za troškove suda, Clarkson će Blackstocku plaćati mjesečnu alimentaciju od 45 hiljada dolara za njihovo dvoje djece. Prema sudskim dokumentima koje je dobio The Blast, pjevačica će do 31. januara 2024. godine uzdržavati bivšeg supruga i za to će mu svakog prvog u mjesecu uplaćivati 115 hiljada dolara. Obje odluke vrlo su diskutabilne budući da supružnici imaju zajedničku skrb nad svoje dvoje djece, a mališani će k tome živjeti s mamom.

Advokati pjevačice, kao i njenog bivšeg muža, za sada nisu otkrili što njihove stranke misle o svemu, no Blackstock može biti itekako zadovoljan.

Uz sve navedeno pripala mu je i na stotine grla s njihovog ranča u Montani, zatim više zajedničkih vozila uključujući Ford F-350, Ford F-250, ATV, nekoliko CAT motornih sanjki, a na svoje traženje dobio je i simulator golfa te par satova Patek Philippe.

Nagrađivanoj pjevačici i pobjednici prve sezone glazbenog showa Američki idol, “teškoj” 45 miliona dolara, koja je u ovaj brak ušla s pozamašnom cifrom na bankovnom računu, odluka suda zasigurno nije najbolje sjela. Kad se prošle jeseni službeno rastala od Brandona javno je izjavila da mu neće dati ni centa.

Sada joj je najveća utjeha da nije izgubila ranč u Montani. Upravo se oko te zemlje vrijedne oko 8 miliona dolara, koji je bio dom četveročlane porodice, najžešće i sporila s Blackstockom.

Muzički agent tražio je od suda da mu da pola ranča uz obrazloženje da se namjerava baviti uzgojem stoke. No, suci mu očito nisu povjerovali jer su ga u cijelosti dodijelili Kelly, a on će na njemu moći boraviti samo do juna, i to uz plaćanje stanarine bivšoj supruzi koja iznosi oko 2 hiljade dolara.

Sudski dokumenti također navode da je pjevačica dobila porodične ljubimce, uz vozila marke Ford Bronco, Ford F-250 i Porsche Cayenne, kao i simulator leta, a suci su joj utoliko izišli u susret da su i za oko 50 hiljada dolara smanjili mjesečnu alimentaciju za Brandonovo uzdržavanje.

Presudom losangeleskog suda nije zadovoljna ni javnost, osobito žene koje su od samog početka na strani Kelly smatrajući da se Brandon tokom tog braka dobro okoristio.

Kad su se, naime, ovo dvoje upoznali 2011. ona je već bila mega popularna pjevačica. Samo je njen nagrađivani album Breakaway iz 2004. za koji je osvojila dva Grammyja, prodan u preko 12 miliona primjeraka. S druge strane, Brandon nikada nije postigao neki veći uspjeh kao menadžer te je donedavno bio najpoznatiji kao Kellyn suprug. Nekadašnji par upoznao se dvije godine prije nešto što su se vjenčali 2013., a zajedno ne žive od lipnja 2021., kada je Kelly predala zahtjev za razvod. U jednom od rijetkih medijskih istupa Clarkson je zaključila da ona i Blackstock “zaslužuju priliku da izgrade novi život”. Doduše, tada nije računala da će ga Brandon i dalje graditi – na njen račun.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti