Svadba u sjenci skandala: Fotografije sa vjenčanja Šeherezade i Sulejmana jednoj ženi i danas kidaju dušu

Piše: Redakcija

Sapunica koja je dala znak za početak invazije turskih serija zvala se „Hiljadu i jedna noć“. Lijepu Šeherezadu igrala je Berguzar Korel, a društvo joj je pravio Halit Ergenc, koji se ubrzo poslije toga proslavio ulogom Sulejmana Veličanstvenog. Prvi susret na snimanju bio je toliko fatalan da su ubrzo oboje raskinuli tadašnje veze – ona je ostavila dečka, a on trudnu suprugu koja je, razočarana i besna zbog njegovog neverstva, odlučila da abortira.

Berguzar i 12 godina stariji Halit nisu dugo čekali da jedno drugom izgovore sudbonosno „da“. Na vječnu ljubav zakleli su se početkom augusta 2009, a „veličanstveno tursko vjenčanje stoljeća“ danima je bilo glavna vijest iz Istanbula. Ona je blistala u romantičnoj vjenčanici sa bretelom ukrašenom cvijetnim motivima, raskošnim velom i potpisom poznatog turskog kreatora Hakama Jildirima. Poslije ceremonije par se sa gostima preselio u svečanu salu ekstravagantnog hotela „Les Ottomans“ u kvartu Bešiktaš, na evropskoj obali Bosfora.

Za medeni mjesec izabrali su Pariz, grad u koji su 2008. godine otišli na prvo zajedničko putovanje, pošto su nakratko pobjegli sa snimanja. Danas žive u elitnom dijelu Istanbula, sa troje dece – sinovima Alijem i Hanom, i djevojčicom Leylom koju je zanosna glumica rodila početkom novembra.

Izvor: Hellomagazin.rs

(I.J.)

Pročitajte još