Najbogatiji čovjek na svijetu za nasilnicom je javno plakao, od iste žene se dva puta razveo, a bivša ga je tukla

Piše: Redakcija

Javnost je prije nekoliko dana iznenadila vijest da je Elon Musk (50) dobio kćer sa 17 godina mlađom pjevačicom Grimes s kojom je potvrdio prekid u septembru prošle godine. Najbogatijem čovjeku i muzičarki beba je stigla na svijet u decembru. O prinovi i odnosu s Muskom Grimes, čije se pravo ime Claire Elise Boucher, se raspričala u intervjuu za Vanity Fair.

Elon Musk is learning a hard lesson: never date a musician | Arwa Mahdawi | The Guardian

Otkrila je da su kćerki dali ime neobično ime Exa Dark Sideræl, ali zovu je Y. Objasnila je da su se za to ime odlučili kompromisom i smatra da je malo dosadno.

-Borila sam se da ju nazovemo Odysseus. Djevojčica tog imena je moj san’, priznala je Grimes. Milijarder i pjevačica su dobili kćerku preko surogat majke nekoliko mjeseci nakon prekida, a ona je priznala da su ponovno skupa na neki način.

Otkrila je da želi još barem troje ili četvero djece što je iznenadilo javnost s obzirom na njene ranije izjave. Naime, dok je govorila o njenom i Elonovom sinu imena X Æ A-Xii, koji je rođen u maju 2020., naglasila je da se ne identificira kao majka.

Elon Musk i Grimes su započeli vezu 2018.

-Rođenjem bebe doživjela sam veliki preporod, umjetnički. Biti majka je za mene čudno. Iz nekon razloga se nikako ne poistovjećujem s tom riječju. Isto je jako čudno sve to jer me X zove Claire i nikad mi ne kaže: ‘Mama’. Možda on osjeća moju odvratnost prema toj riječi’.

Elon je u septembru prošle godine potvrdio da je prekinuo s pjevačicom. Rekao je da su ostali u dobrim odnosima i zajedno će brinuti o svom jednogodišnjem sinu neobičnog imena X Æ A-Xii.

Milijarder je imao prilično zanimljiv ljubavni život i prije Grimes. Bio je u braku s glumicom Talulah Riley (36) kojom se ženio čak dva puta zbog koje je ostavio prvu suprugu, spisateljicu Justine Musk (49) s kojom ima 18-godišnje blizance Griffina i Xaviera te trojke, 16-godišnje Damiana, Saxona i Kaija. Nekadašnji supružnici su dobili i sina Nevadu, koji je preminuo 2002. godine u desetom tjednu života od sindroma iznenadne smrti.

‘U kasno proljeće 2008. godine moj suprug Elon Musk zatražio je razvod nakon osam godina braka i petero djece. Šest sedmica kasnije, poslao mi je poruku da se zaručio s prelijepom britanskom glumicom Talulah Riley koja je u ranim dvadesetima i koja se zbog njega preselila u Los Angeles. Tada sam pomislila da se moj život s tim muškarcem pretvorio u klišej’, rekla je prije 12 godina Justine.

Talulah Riley i Elon Musk su imali buran brak

Dodala je da je ona bila njegova ‘starter supruga’ objasnivši što pod time misli. Naime, upoznali su se dok je Elon još uvijek bio student, a ona je uz njega bila kroz sve uspone i padove da bi je on na kraju zamijenio ‘novim modelom’. Napisala je i kako je zbog ugovora, koji je potpisala dva mjeseca nakon vjenčanja, ostala bez ičega što je stekla u braku.

-Rekao mi je da moramo otići kod advokata koji će nam pomoći oko finansijskog sporazuma na kojem u njegovoj kompaniji insistiraju. Kada sam ga pogledala u čudu, rekao je da nije riječ o predbračnom ugovoru, no bilo je. Potpisala sam ga u neznanju i odrekla se svih prava koja su mi pripadala kao supruzi, otkrila je.

‘Potpisala sam jer sam mu slijepo vjerovala. Čemu brak ako mu ne vjerujem? Bili smo srodne duše. Vjerovala sam da se nikada nećemo rastati. Život bez njega bio mi je nezamisliv’, dodala je.

Justine se 2000. udala za Elona i ubrzo su dobili sina Nevadu koji je preminuo. Nakon toga su išli na postupak umjetne oplodnje te dobili blizance, a onda i trojke. Spisateljici je od braka s milijarderom ostala tek vila u Los Angelesu koja će pripasti njihovoj djeci kada postanu punoljetni.

Justine i Elon su se razveli 2008. i on je brzo nastavio dalje s Talulah. Vjenčali su se 2010. i brak im se raspao samo dvije godine kasnije. No pomirili su se 2013. i ponovno izgovorili sudbonosno ‘da’, no 2016. su se drugi put razveli i to je bio njihov konačni kraj.

Amber Heard i Elon Musk su bili u vezi.

Musk je svojedobno ljubio i glumicu Amber Heard (35). I to je bila vrlo zanimljiva i kontroverzna priča.

Elon se u ‘holivudsku žderačicu muškaraca’ zagledao u vrijeme njenog razvoda od Johnnyja Deppa u kojem su se bivši supružnici blatili gdje su stigli. Međusobno su se optuživali za ovisnost, fizičko i psihičko zlostavljanje te varanje, a navodno je Amber spavala s Elonom i manekenkom Carom Delevigne u stanu koji je dijelila s Johnnyjem.

Zanimljivo, Musk je glumici ponudio 24/7 zaštitu od navodno ‘nasilnog’ holivudskog zavodnika iako postoje dokazi kako je i ona bila nasilna prema njemu.

Izvor: Story.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti