Slavni ukrajinski plesač koji je pobjegao od rata viđen kako s porodicom ide na ručak

Piše: Redakcija

Slavnog plesača Maksima Čmerkovskog, koji je početkom marta pobjegao iz Ukrajine u Sjedinjene Američke Države, fotografi su ulovili dok je u društvu supruge Pete Murgatrojd i njihovog malog sina Shaija odlazio na ručak u Malibuu.

Prema pisanju Hollywood Lifea, plesač je naišao na kritike javnosti jer je napustio Ukrajinu umjesto da se bori u ratu.

– Vojnici iz tuđih zemalja došli su se boriti za tvoju državu iz koje si pobjegao, napisao je jedan korisnik Twittera.

U nedavnom intervjuu, Maksim je rekao kako nije ponosan na ono što je napravio.

– Plakao sam na putu s aerodroma. Osjećao sam se posramljeno. Bio sam jedini muškarac u vozu među svim ženama i djecom, rekao je.

Inače, Čmerkovskij je u Kijevu radio kao sudac u ukrajinskoj verziji Plesa sa zvijezdama, a planirao je u svojoj rodnoj zemlji ostati neko vrijeme. Nakon što je uhapšen na ulicama Kijeva, shvatio je da je u opasnosti i odlučio je pobjeći.

– Ovdje je ludilo, uhitili su me u jednom trenu, no dobro je. To je zapravo bilo najmanje traumatično u cijeloj ovoj situaciji u Ukrajini, no pomoglo mi je da shvatim kakva je stvarnost, rekao je tada. Na Instagramu je objavio niz detalja o svom bijegu iz Ukrajine.

Od zabrane izlaska iz zemlje svim muškarcima između 18 i 60 godina spasila ga je njegov američki pasoš. Naime, njegova porodica emigrirala je u SAD u devedesetima, a danas ondje živi sa svojom porodicom.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još