Arnold Schwarzenegger o stanju u Ukrajini: Ovo je ilegalni rat

Piše: Selma Hodo

Glumac Arnold Schwarzenegger osudio je rusku invaziju u Ukrajini pa otkrio detalje iz svog privatnog života te se obratio ruskim vojnicima.

Legendarni glumac i bivši guverner američke savezne države Kalifornije Arnold Schwarzenegger našao se na popisu zvijezda koje oštro osuđuju rusku invaziju. Ovaj put obratio se i ruskim vojnicima te im poručio kako ne trebaju žrtvovati svoje tijelo i živote zbog besmislenog rata.

Također, spomenuo je i kako se njegov otac borio tokom Drugog svjetskog rata u Bitci za Lenjingrad te otkrio kako se kasnije nije mogao pomiriti s činjenicom da je radio loše stvari tijekom rata pa ga je svakodnevno mučila grižnja savjesti.

-Nekim se ruskim vojnicima reklo da se idu boriti protiv nacista. Nekima je rečeno da će ih Ukrajinci dočekati kao junake… Ništa od toga nije istina. Ruskim vojnicima koji će čuti ovu poruku želim poručiti – znate da je ovo što govorim istina. Vidjeli ste to vlastitim očima. Ne želim da živite poluživot poput moga oca. Ovo nije rat u kojemu branite Rusiju. Ovo nije rat u kojem su se borili vaši djedovi i pradjedovi. Ovo je ilegalni rat”, rekao je za kraj.

Izvor: RTL.hr

Pročitajte još