Zoe Kravitz, kćerka Lennyja Kravitza i Lise Bonet: Talent, autentičnost i kreativnost

Piše: L. M.

Odrastanje ponekad nije lako, pa čak i kada si kćerka jednog od najslavnijih svjetskih muzičara Lennyja Kravitza i lijepe glumice Lise Bonet. Nevjerovatna sličnost s njenom prekrasnom mamom donijela joj je i brojne manekenske angažmane. Zoe je 21. oktobra 2014. godine putem „Innit Recordings“ lansirala svoj debitantski studijski album. Sada uživa u ljubavi s glumcem Channingom Tatumom, a o svojoj vezi ne žele javno da govore

Zoe Isabella Kravitz, kćerka pjevača i glumca Lennyja Kravitza i glumice Lise Bonet, rođena je 1. decembra 1988. u Los Angelesu u Kaliforniji. Ona je polu-afroamerikanka (od očeve majke i maminog oca), a polu-jevrejka (od oca njenog oca i majke njene majke). Zoeina ljubav i interes za glumu razvili su se iz nastave koju je počela pohađati dok je bila u školi. Ne gubeći nimalo vremena, Zoe je počela raditi na dva filma tokom svoje zadnje godine srednje škole: „No Reservations“ (2007.) u režiji Scotta Hicksa, gdje je radila uz Catherine Zeta-Jones i Aarona Eckharta , te „The Brave One“ (2007.) u režiji Neila Jordana, s Jodie Foster i Terrenceom Howardom u glavnim ulogama.

Prilike za uspjeh

Odrastanje ponekad nije lako, pa čak i kada si kćerka jednog od najslavnijih svjetskih muzičara Lennyja Kravitza i lijepe glumice Lise Bonet. Otkrila je to mlada Zoe Kravitz, koja se i sama danas bavi glumom, u intervjuu za časopis „Rolling Stone“ i priznala kako nije bilo cool odrastati s Lennyjem i Lisom.

– Kada su vam i mama i tata toliko cool, ali vi niste, mislim da to itekako utječe na sliku o samima sebi. To me prati oduvijek. Bilo mi je uistinu teško kada sam imala 16, 17 i 18 godina. Imala sam problem s voljenjem same sebe. Moja majka je prekrasna žena i mislim da sam se na neki način zbog toga osjećala uplašeno – priznala je Zoe.

Iako su joj brojna vrata bila otvorena, s obzirom na slavnog oca i majku, Zoe tvrdi da se i sama morala potruditi da postigne sve što danas ima u životu.

– Dobila sam dobre prilike zbog svoje porodice. Ali, morala sam i teško raditi kako bi zaradila ugled baziran na vlastitom talentu – priznala je Zoe 2018. godine.

U trenutku kada su se Lenny Kravitz i Lisa Bonet razveli, Zoe je bilo tek 11 godina i otišla je živjeti s ocem, iako nije podržavala njegov stil života. U to vrijeme upoznala je i zaručnicu svog oca Nicole Kidman.

Život s tatom

– Mi smo čak živjele zajedno. Imala sam 13 godina i vodila me u kino. Bila je jako dobra prema meni – otkrila je Zoe.

U intervjuu se osvrnula i na razdoblje kada joj otac nije često bio u kući, zbog silnih turneja i karijere.

– Nije bio prisutan, ali je mnogo radio. Nisam se osjećala napuštenom ili slično. Ali, kada imate toliko malo godina i neko stalno dolazi i odlazi, počinjete ga doživljavati kao Djeda Mraza ili slično – objasnila je.

Nevjerovatna sličnost s njenom prekrasnom mamom donijela joj je i brojne manekenske angažmane, te je, između ostaloga, bila zaštitno lice „Chanela“ i parfema “Princess” dizajnerice Vere Wang.

Zoeina majka, Lisa Bonet, ponovo se udala za glumca i poznatu medijsku ličnost Jasona Momoau, koji je igrao svjetski poznatu ulogu Aquamana. Kao rezultat ovog braka, Zoe je s majčine strane dobila polubrata po imenu Nakoa-Wolf i polusestru Lolu Lolani Momoa.

Muzička karijera

Zoe je 21. oktobra 2014. godine putem „Innit Recordings“ lansirala svoj debitantski studijski album nazivoa „Calm Down#. Album je naišao na odličan prijem u Americi, pa čak i u drugim zemljama, poput Australije, Ujedinjenog Kraljevstva i Kanade.

Ljubavni život

No, ono što je poznato od njenih početaka jeste da se Zeo zaljubila u američkog glumca Penna Badgleya i bili su u vezi od 2011. do 2013. godine. Njihova veza nije bila najpopularnija, jer su oboje uživali u privatnosti svog odnosa. Kasnije, 2016. godine, Kravitz je počela izlaziti s Karlom Glusmanom. Nakon trogodišnjih zaruka, par se vjenčao 29. juna 2019. u kući Zoeina oca smještenoj u Parizu. Par je uživao u mirnom zajedničkom životu bez javnih problema. Nažalost, u braku im očito nisu cvjetale ruže, te su se razveli nakon 18 mjeseci braka. Sada Zoe uživa u ljubavi s glumcem Channingom Tatumom, a o svojoj vezi ne žele javno da govore. Inače, Channing ima zanimljivu ljubavnu prošlost. Bio je u vezi s pjevačicom Jessie J, a iza sebe ima i brak s 40-godišnjom glumicom i plesačicom Jennom Dewan, koju mnogi smatraju jednom od najljepših poznatih dama. Također, nakon Zoeinog razvoda proširile su se glasine da je slavna glumica biseksualna, međutim, ni to nikada nije potvrdila.

Pročitajte još