Ovi skandali zasjenili su dodjelu nagrada Oscar: Neki su odbili kipić, a neki su vrijeđali Busha

Piše: Redakcija

Oscar je glamurozan, otmjen, prestižan…i skandalozan! Gotovo sto godina najveća krema iz svijeta filma okuplja se na prestižnoj dodjeli nagrade Akademije, a skandali iz našeg popisa dokazuju kako su i svjetske face ponekad samo obični ljudi. Pogrešna imena, odbijanje nagrada, ljubljenje s članovima porodice- sve smo to gledali prethodnih godina na najprestižnijoj filmskoj dodjeli nagrada. U nastavku vam donosimo one kultne o kojima se i danas priča. Razumijemo i zašto!

Marlon Brando odbio primiti Oscar

Legendarni Marlon Brando za ulogu u kultnom filmu ‘Kum’ na 45. svečanoj dodjeli nagrade Akademije odbio je primiti prestižnu nagradu Oscar. Razlog je ležao u glumčevim prigovorima o prikazivanju Indijanaca u Hollywoodu i na televiziji.

“Večeras predstavljam Marlona Branda koji me zamolio da vam kažem kako on ne može prihvatiti ovu nagradu, a razlog koji navodi jest tretman američkih Indijanaca danas na filmu”, rekla je Indijanka Shaheen Littlefeather koja se na pozornici pojavila umjesto legendarnog glumca.

Na pozornici izvrijeđao Busha

Michael Moore je za film ‘Ludi za oružjem’ osvojio Oscar 2003. godine, a umjesto govora zahvale glumac je odlučio prozvati predsjednika Georga W. Busha. “Živimo u vremenu u kojem imamo čovjeka koji nas šalje u rat iz fiktivnih razloga… Sram vas bilo, gospodine Bush, sram vas bilo”, pričao je glumac, a nakon govora publika ga je izviždala.

Oscar otišao u pogrešne ruke

Na dodjelama Oscara 2017., nagradu za najbolji film imali su čast proglasiti holivudski veterani Warren Beatty i Faye Dunaway. Beatty je tada iz omotnice izvadio papir s nazivom filma, ali se nije usudio pročitati već je papir predao kolegici. Ona je to shvatila kao šalu te je kao iz topa pročitala “La La Land”, iako je pravi dobitnik Oscara bio film “Moonlight”.

Problem je bio u tome što je Brian Cullinan, koji je bio zadužen za davanje omotnice, predao onu krivu. Neugodnost je krenula kada se ekipa iz “La La Landa” već popela na pozornicu i počela držati govor zahvale, nakon čega se producent pojavio na pozornici i pojasnio kako je došlo do pogreške.

Angelina Jolie ljubila svog brata

Glumica Angelina Jolie je 2000. na dodjelama Oscara dobila nagradu na najbolju sporednu glumicu u filmu “Girl, Interrupted”. Naime, za vrijeme govora je izjavila kako je trenutno ludo zaljubljena u svog brata, a sve to ne bi bilo čudno da se tu istu večer, na crvenom tepihu, nisu poljubili u usta.

Izvor: RTL.hr

Pročitajte još