Ovo nije njihov prvi okršaj: Sukob Willa Smitha i Chrisa Rocka ima malo dublju historiju i seže u 2016. godinu

Piše: S.P.
Da nije sve kako se čini, potvrdilo se i u najnovijem slučaju i to na odnosu dvoje holivudskih glumaca – Willa Smitha i Chrisa Rocka, čiji je sukob obilježio ovogodišnju dodjelu Oscara

Iako je većina isprva mislila kako je riječ o izrežiranoj situaciji, sudeći po videima snimljenim ‘iz svih uglova’, okršaj Willa Smitha i Chrisa Rocka dogodio se sasvim spontano, a taj trenutak izazvao je i brojne reakcije širom svijeta.

Udarac u glavu, koji je Rocku zadao Will Smith, iznerviran njegovom neukusnom šalom na račun gubitka kose njegove supruge, glumice Jade Pinkett Smith, a koja je ostala bez iste zbog alopecije, bio je njegova reakcija da obrani čast svoje voljene, a sve je, kako je zapravo kasnije i rekao u govoru zahvale zbog osvojenog Oscara, napravio ponesen emocijama.

A nije dugo trebalo da na površinu isplivaju novi detalji, koji bacaju novo svjetlo na cijelu situaciju. Naime, ovo nije prvi sukob dvojice glumaca, niti da je Will Smith na meti Chrisa Rocka. Dapače, njihova historija seže malo dublje, a tokom posljednjih pet godina Rock ne odustaje od zbijanja šala upravo na račun Willa Smitha.

2016. godina, također na dodjeli Oscara koju je tada vodio, Chris Rock u svom je govoru dobrodošlice iskoristio ime Jade Pinkett Smith za šalu. Tada je rekao kako je ona odlučila bojkotirati Oscare iz razloga jer njen suprug nije nominiran za ulogu u filmu ‘Put pobjednika’.

– Jada se razbjesnila i neće doći. Jadino bojkotiranje Oscara za mene je kao da ja bojkotiram Rihannine gaćice iako nisam pozvan, rekao je tada Rock i nastavio:

– Razbjesnila si se. Nije fer jer je Will odradio odličan posao i nije dobio nominaciju. Isto tako nije fer što je Willu plaćeno 20 miliona dolara za ‘Divlji zapad’. Ove će godine na Oscarima biti malo drugačije. U paketu ‘tužno sjećanje’ bit će samo crni ljudi koje su ubili policijaci na putu da snime film. Ok, rekao sam to, u redu?

Iako su ga novinari na sve načine pokušali nagovoriti i isprovocirati, Will Smith nije želio komentirati te je odlučio na tu temu šutjeti. No, istoga se nije mogao pridržavati i Chris Rock, kojem je Smithova šutnja očito dala vjetar u leđa da nastavi i dalje.

Nakon toga došla je 2018. kada je Rock ponovno uputio kontroverzni komentar i to samo zato što je Will Smith svojoj bivšoj supruzi, Sheree Zampino, na društvenim mrežama poželio sretan rođendan i objavio fotografiju nje i njihovog zajedničkog sina Treyja.

Na to je Rock komentirao: Wow. Tvoja supruga uistinu ima puno razumijevanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti