Dino Merlin: Ramazan je moje sklonište od haosa koji živimo

Piše: Redakcija

Dino Merlin jučer je objavio dvije nove pjesme “Krive karte” i “Kako da ti kažem”, koje zapravo govore o jednoj priči. Promocija je upriličena u zgradi BHRT-a, a tom prilikom Merlin se susreo s ekipom “Avaza” i dao veoma otvoren intervju, u kojem je govorio o novoj pjesmi, predstojećem albumu, ramazanu, stanju u Ukrajini, ali i u Bosni i Hercegovini… Balkanska zvijezda nije mogla a da ne spomene svoju porodicu, ali i pandemiju koronavirusa.

– Ove pjesme govore o opraštanju i iskupljenju. To su priče o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi. Najbolje govorim kad pjevam, pa se ova priča završila kao pjesma, a kako mi je ovo sve veoma važno, malo mi je bila jedna, pa sam napisao dvije. Nekada nam život podijeli krive karte, ali zato imamo prave ruke koje pružamo prema drugima, otvorena srca, u želji da nanovo stvaramo. Ovo je moj način da nekome ko mi je važan kažem da mi je žao – rekao je Dino Merlin za „Avaz“.

Jeste li u konačnici zadovoljni pjesmama?

– Jesam, na promociji su svi lijepo reagirali i na pjesmu i na spot. Snažno sam vezan za ovu temu i zato mi je bitno da su ostali oduševljeni. Malo mi je bila jedna pjesma, pa sam napisao dvije koje imaju različite puteve, ali vode do istog cilja…

Jesu li ove pjesme najava novog albuma?

– To ovisi o situaciji ovdje i u svijetu. Kako bi se stanje izbalansiralo, moja publika i ja trebamo imati iste pozicije. Ne bih želio biti siguran na bini, a da je moja publika nesigurna u smislu daljnjeg nastavka pandemije koronavirusa. Želim da se to stabilizira pa da nastavimo gdje smo stali.

U subotu nastupa ramazan. Obično se Vi u tom svetom mjesecu povučete iz javnosti. Vjerovatno će tako biti i ovog puta?

– Ramazan je jedna oaza, to je moje sklonište od haosa koji živimo u ovom svijetu van ramazana. Jedva čekam da dođe ta tišina, taj blagi, lijepi prekrivač da me malo smiri.

Kompletan intervju čitajte danas u printanom izdanju “Dnevnog avaza”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti