Slava je trauma: Cole Sprouse govori o posljedicama koje slava ostavlja na mlade glumce

Piše: Azra

 

 

 

Doživio je prvu rundu slave kao traženi dječji glumac i zvijezda Diznijevog kanala “The Suite Life Of Zack & Cody” sa svojim bratom blizancem Dylanom Sprousom. Ali, Cole je bio fokusiran na traumu koju je doživio kao dijete, kada je tek zaronio u glumačke vode. Ovaj mladi glumac ušao je u svoj ‘drugi krug’ slave u hit seriji “Riverdale”, a kako navodi, on i njegov brat nisu izašli “nepovrijeđeni” iz svega toga.

 

Cole — koji je glumio u Diznijevom šou zajedno sa svojim bratom blizancem Dylanom, Aushley Tisdale i Brendom Song — je razmišljao: Moj brat i ja smo imali dosta riječi: “Oh, uspeo si! Oh, ti si nepovrijeđen!” Ne. Mlade žene na kanalu na kojem smo bili (Dizni kanal), bile su toliko seksualizovane od tako ranog uzrasta, tako da nema načina da uporedimo naša iskustva sa njima”.

On je priznao da se ”nasilno branio” od drugih dječijih zvijezda. Također, otkrio je da ga je “Riverdale” podsjetio na njegova iskustva iz djetinjstva: „Kada govorimo o dječjim zvijezdama koje polude, ono o čemu zapravo ne govorimo je da je slava trauma. Pored toga je dodao:

-I, da budem sasvim iskren, pošto sam sada prošao kroz drugu veliku rundu ove igre slave kao odrastao, primijetio sam iste psihološke efekte koje slava ima na grupu odraslih kao i kada sam bio dijete.

Nakon što su glumu započeli kao djeca, braća su otišla na koledž, a Cole je diplomirao arheologiju na Univerzitetu u Njujorku. Međutim, njegov menadžer ga je molio da prođe još nekoliko audicija nakon diplomiranja, posle čega je mogao zauvijek da odustane od glume ako želi. Ispostavilo se da je to bilo slučajno, jer je dobio svoju glavnu ulogu u seriji “Riverdale.”

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti