Isplivala velika tajna iz života Marilyn Monroe: Bila je opsjednuta da sazna ko joj je otac, a onda se desio DNK!

Piše: Azra

Ovog augusta navršiti će se 60 godina od smrti Marilyn Monroe. Šest decenija fasciniranost ovom ženom ne prestaje. Gledati ćemo dva nova dokumentarna filma, a u jednom su producenti identificirali oca holivudske ikone.

Autori francuskog dokumentarnog filma “Marilyn, njena posljednja tajna” uspjeli su da na osnovu DNK analize dođu do saznanja ko je bio otac žene koja je do danas ostala simbol seksepila.

Norma Džin Bejker, koja će postati Marilyn Monroe, cijelog života bila je opsjednuta ovom temom i pokušavala je na sve načine da sazna identitet oca.

Producenti filma uzeli su pramen njene kose od osobe koja je balsamovala glumicu 1962. Taj uzorak su uporedili sa uzorkom pljuvačke praunuke čovjeka za koga se sumnjalo da je otac Merilin – Čarlsom Stenlijem Gifordom. Reditelj dokumentarnog filma Fransoa Pom tvrdi da su otkrili dugo čuvanu porodičnu tajnu.

– Najviše me je dirnulo kada sam vidio kako je reagirala Gilfordova porodica suočena sa nepobitnim dokazima, rekao je Pom za Verajeti. Premijera filma najavljena je za juni, na francuskom kanalu Tut listoar.

 

Izvor: espreso.co.rs

(M.M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti