Znate ga kao blesavog lopova iz kultnog filma, a evo zbog čega je još poznat ovaj glumac

Piše: S.P.

Daniel Stern proslavio se kao provalnik Marv u filmovima “Sam u kući”, a rijetki znaju čime se sve bavi ovaj svestrani glumac.

Glumac Daniel Stern kojeg svi pamte po legendarnoj ulozi bandita u filmovima “Sam u kući” ovih bi dana mogao pristojno zaraditi na nekretnini koju je u Malibuu prije 30 godina kupio za milion dolara. Imanje prodaje za čak 15 miliona dolara, a ranč je na glasu kao “najbolje čuvana tajna” Malibua zbog svega što je na njemu napravio posljednjih godina.

Iako više nije toliko aktivan u glumi, Stern je dobro poznat među kolegama kao glumac, ali i scenarist. Još u srednjoj školi se bavio glumom na pozorišnim daskama, a na filmu je debitirao 1979. godine. Glumio je u nekoliko akcijskih filmova, a najzapaženija uloga mu je do danas ostala ona lopova Marva iz filma “Sam u kući”.

Nakon toga je glumio u nekoliko serija te je ostvario manje uloge te se u jednom trenutku primio scenarija. Napisao je seriju “Danny”, nekoliko predstava, a sam je govorio kako su mu scenariji oduvijek bila tiha patnja te je žalio što se u te vode ranije u životu nije bacio.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti