Madonnina kćerka u novoj kampanji: Dlake na tijelu su normalne i ne treba ih se stidjeti

Piše: Azra

Lourdes Leon je pobornik zdravog odnosa prema sopstvenom tijelu i prihvatanja sebe sa svim manama i vrlinama.

Izazvala je mnoštvo reakcija kada je i u svojoj najnovijoj kampanji za “Calvin Klein” pokazala detalj koji je postao njen zaštitni znak – dlake ispod pazuha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOLA (@lourdesleon)

Na fotografijama se vidi kako manekenka, dok  pokazuje svoju dugu smeđu kosu, spušta ruke iza glave i ponosno pokazuje dlake ispod pazuha – nešto što je radila ranije, uključujući i na crvenom tepihu Met gale, kao i u septembru, kao dio kampanje Marka Jacobsa za proljeće 2021.

Kolekcija donosi razigranu, grafičku estetiku donjeg veša, teksasa i majica kratkih rukava. Bilo je dosta pozitivnih komentara, a za negativne kritike Lourdesini fanovi imali su odgovore: “Ako nekome smetaju neobrijani pazusi, ne gledajte. Uvek me zabavljaju ogorčeni glasovi ‘incela’.”

Manekenka koristi svoju platformu da otvoreno govori o umjetnosti, izražavanju i važnosti njegovanja zdravog okruženja u svijetu mode.

– Želim da stvorim svijet u kome modeli imaju više slobode u pogledu onoga što rade, a nisu samo nečujni ofingeri za odjeću , rekla je Leon i dodala: ”To je doba u koje dolazimo u svijetu mode: modeli kao ličnosti i umjetnici”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOLA (@lourdesleon)

Ona je također svjesna donošenja zdravih izbora kada je u pitanju provođenje vremena na društvenim mrežama. Ukazala je na to da Instagram nije stvarnost i da je najveća laž svih vremena. Ljudi stvaraju ličnosti na Instagramu koje uopšte nisu nalik onome što jesu, što je jedna od, po Lourdes, najstrašnijih stvari.

– Želim da shvatim ko sam ja, prije nego što dozvolim bilo kome drugom da mi kaže ko sam, zaključila je.

Izvor: Telegraf.rs

(E.M.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti