Stiže nova romantična komedija: Julia Roberts snima novi film i otkriva zbog čega je dugo nije bilo u ovom žanru

Piše: Azra

Za Juliu Roberts, dobro poznato ime Hollywooda, od prvog pojavljivanja moglo se naslutiti kako će postati velika zvijezda. Ipak, glumica nije učestvovala ni u jednom novom projektu u posljednje četiri godine a više od dvije decenije u romantičnoj komediji što je mnoge zbunilo, obzirom da je tokom višegodišnje karijere iza sebe ostavila mnoštvo uspješnih filmskih projekata.

U intervjuu koji je dala za New York Times, navela je kako nije imala namjeru da se povuče iz glume nego da je do toga došlo sasvim spontano.

-To nije bilo po planu, nisam pronašla nešto što me zanima. Iznenadila sam se koliko su godine brzo prolazile, istakla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Ipak, čini se kako je vrijeme za povratak u velikom stilu jer glumica snima dva nova filma. U jednom će se naći u ulozi bivše supruge dok će s druge strane biti George Clooney a u drugom će tumačiti generalnog tužioca predsjednika.

– Ljudi ponekad pogrešno protumače koliko vremena je prošlo da nisam radila romantičnu komediju kao da ne želim da je radim. Da sam pročitala nešto za šta sam mislila da je nivo pisanja kao kod Notting Hill-a, snimila bih to, istakla je Roberts.

Dodala je i šta je prvo pomislila dok je čitala scenario za novi film u kojem ćemo uskoro imati priliku da je gledamo.

– Ovo funkcioniše samo ako je to George Clooney, iskrena je bila glumica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Riječ je o novom filmu ”Ticket for Paradise” u kojem Julia Roberts i George Clooney tumače razvedeni bračni par koji putuje na Bali kako bi spriječili svoju kćerku da napravi istu grešku koju su oni napravili prije 25 godina.

(E.M.)

Pročitajte još