Johnny Depp svjedočio protiv bivše supruge: Otvorio dušu i prepričao njihove svađe

Piše: S.P.

Holivudski glumac Johnny Depp svjedočio je na sudu protiv svoje bivše supruge Amber Heard, koju je tužio zbog klevete. Govorio je o trenutku kad je shvatio da mu se brak s Hear raspao, a za sve su bile krive – čizme koje je sam skinuo.

Amber je, kazao je, imala rutinu da mu donese čašu vina i skine mu obuću čim bi se s posla vratio kući. Ali jednog je dana telefonirala kad je on ušao u kuću, pa je radije sam izuo svoje čizme nego čekao da ona završi razgovor.

– Poprilično puno sam radio i kad bih došao kući s posla, ušao bih u kuću, a ona bi me posjela, dala mi čašu vina i skinula mi čizme te ih odložila sa strane. Nikada nisam doživio ništa slično u svome životu. Nikada ranije nisam tako nešto doživio i to je postala uobičajena stvar, nešto poput rutine. Jedne sam noći došao kući i ona je razgovarala na telefon. Sam sam skinuo čizme i odjednom mi je gospođa Heard prišla s tim posebnim izrazom lica i samo mi je rekla – Šta si to upravo učinio? Šta si učinio?”, ispričao je Depp na sudu i dodao da ju je pitao na šta tačno misli, a ona mu je odgovorila: “Skinuo si čizme.”

– Da, jesam – odgovorio sam joj i rekao: ‘Bila si zauzeta.’ Ona mi je tad rekla: ‘Ne, ne, ne, to je moj posao. Ti to ne radiš, to ja radim. Zatim mi je rekla – hajmo ti donijeti čašu vina. Zastao sam jer je činjenica bila da se vidljivo uzrujala zbog toga i zato što sam ja prekinuo njena pravila rutine. Jednom kad primijetite takve stvari, počnete primjećivati i druge stvari koje izađu na vidjelo. Nakon toga je kroz godinu, godinu i po dana postala gotovo posve druga osoba, ispričao je Depp.

Glumac je svjedočio na suđenju u kojem tuži bivšu suprugu za klevetu zbog članka iz 2018. godine, a koji je napisala za Washington Post. U njemu je pisala o navodnom porodičnom zlostavljanju. Heard pak tuži Deppa i traži 100 miliona dolara, navodeći da ju je omalovažio kad ju je optužio da laže.

Depp je rekao da je njegova veza s Heard, koju je upoznao na snimanju filma ‘Portorikanske noći: dnevnik opijanja’ 2011. godine, bila ‘previše dobra da bi bila istinita’.

– Bila je pažljiva, draga, pametna, duhovita, imala je razumijevanja. Imali smo puno toga zajedničkog, svakako su tu bili blues muzika, književnost… Tih godinu ili godinu i po dana bilo je nevjerovatno. Od početka naše veze, tih dobrih godinu i po dana naša je veza bila divna, a onda su se stvari jednostavno počele mijenjati ili otkrivati, to bi bio bolji izraz koji ih opisuje, rekao je Depp.

Također je otkrio da je on nju nazvao ‘Slim’, a ona njega ‘Steve’ prema likovima Lauren Bacall i Humphreyja Bogarta iz filma ‘Imati i nemati’.

Objasnio je da je on kršni Bogart, a ona ‘ovo prekrasno stvorenje, ovo zadivljujuće stvorenje, puno mlađa Bacall’. Također je otkrio da je tokom scene ljubljenja u filmu ‘Portorikanske noći: dnevnik opijanja’ shvatio da gaji osjećaje prema Heard, rekavši da je ‘osjećao nešto što nije trebao osjećati’. Ona je kasnije došla do njegove prikolice i ponovno su se poljubili.

Zvijezda ‘Pirata s Kariba’ ispričala je sudu da je počeo piti tablete kad mu je bilo samo 11 godina, a do svoje petnaeste već je bio isprobao ‘sve droge za koje je znao’. Počeo je s tabletama koje je njegova majka pila za živce i od tada je samo ‘napredovao’, priznao je na sudu.

– Mami bih donio njene tablete za živce, a onda bih i sam uzeo jednu da pobjegnem od tolike brige, od toliko osjećaja – da pobjegnem od tog haosa koji smo proživjeli. Ne mogu reći da sam ponosan što to priznajem, rekao je glumac i objasnio da je nakon tableta prešao na marihuanu i druge vrste droge.

– Nikad nisam uzimao ništa za zabavu. Uzimao sam i skidao se s tih stvari kako bih otupio i maknuo se od tih duhova, utvara koje su bile sa mnom još od moje mladosti. Bila je to prvenstveno samoliječenje, jedan od onih trenutaka kad želite da vas neko izbavi odavde. Želite pobjeći od vlastitog mozga, od vlastitih misli i glave, ispričao je.

Rekao je i da je do petnaeste godine ‘isprobao sve droge koje je znao’, ali nije ‘nastavio tom brzinom. Dodao je da ‘mnogo godina nije uopće pio’. Također je napomenuo da su tvrdnje njegove bivše supruge o zloupotrebi droga bile pretjerane.

– Način na koji je ona okarakterizirala moju ‘zloupotrebu supstanci’ vrlo je uljepšana i žao mi je što to moram reći, ali to je jednostavno laž. Bio sam joj laka meta jer, nakon što u nekoga imate godine i godine povjerenja i ispričate toj osobi sve tajne svog života, ona te informacije može upotrijebiti protiv vas, pogotovo ako dođete do određene tačke kada vam se sve čini beznadnim ili nemogućim, objasnio je glumac.

– Nisam neki manijak koji stalno treba biti napušen ili pijan sve vrijeme. Zapravo prije Australije, bio sam trijezan oko 18 mjeseci, dodao je, govoreći o trenutku kad je izgubio dio prsta jer je, kako je tvrdio, Heard bacila bocu na njega.

No, priznao je da se navukao na lijek protiv bolova Roxycontin, koji je nazvao ‘Roxies’, nakon što je patio od išijasa zbog bacanja stolca kroz prozor u četvrtom nastavku filma ‘Pirati s Kariba’.

– Nisam uzimao te tablete da bih se napio, uzimao sam ih da bih ozdravio ili da bi mi bilo bolje. Jer ako ste bez tableta, vašem tijelu neće biti dobro, rekao je glumac.

Također se ispričao zbog toga što je svom najboljem prijatelju slao gnusne poruke o Heard, rekavši da želi vidjeti njen ‘truli leš kako se raspada u je*** prtljažniku Honde Civic’.

– Sramim se nekih navedenih stvari. Neugodno mi je što je u tom usijanom trenutku bol koju sam osjećao otišla na mračna mjesta. Ponekad se s boli treba nositi s humorom, a ponekad s vrlo crnim humorom. Odrastao sam gledajući Montyja Pythona zato mogu otići u crni humor. Riječi se koriste kako bi se nešto naglasilo, kako bi se izrazilo ono što osjećate u određenom trenutku. To je kao odrastanje, učite na tim greškama, učite iz tih stvari i idete dalje, objasnio je glumac.

Ranije je progovorio o svom odrastanju, rekavši da ga je njegova majka Betty Sue Palmer, koja je preminula 2016. godine, redovno zlostavljala. Međutim, tvrdi da je puno naučio od svojih roditelja, pogotovo o odgoju djece.

– Tačno sam znao kako odgajati djecu kada je moja djevojka Vanessa Paradis zatrudnjela. Tačno sam znao kako odgojiti djecu, što je bilo potpuno suprotno od onoga što su moji roditelji radili. Nikada nemojte povisiti glas pred svojom djecom, nikada. Ili vrištati riječ ‘ne’. Nikada svojoj djeci nisam želio reći ‘ne’. Želio sam im pokazati da postoje opcije, rekao je tada.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti