Producentska kuća kažnjena maksimalnim novčanim iznosom za smrtonosni pucanj Aleca Baldwina

Piše: Azra

Biro za zdravlje i bezbjednost na radnom mjestu Novog Meksika danas je izrekao maksimalnu moguću finansijsku kaznu od 137.000 dolara kompaniji za proizvodnju filmova zbog propusta u bezbjednosti vatrenog oružja na snimanju filma “Rust” u oktobru prošle godine, kada je jedan član ekipe poginuo od revolvera u ruci glumca i producenta Aleca Baldwina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Biro je saopštio da firma “Rust Movie Productions” mora da plati kaznu zbog propusta koji krše standardne protokole, uključujući svjedočenje da su menadžeri proizvodnje preduzeli ograničene ili nikakve mjere da otklone dva problema na snimanju prije smrtonosnog opaljivanja revolvera.

Biro je dokumentovao pritužbe članova ekipe na bezbjednost oružja koje su zanemarene i rekao da stručnjacima za oružje nije bilo dozvoljeno da donose odluke o obuci za bezbjednost.

-Utvrdili smo niz očiglednih opasnosti za zaposlene u vezi sa upotrebom vatrenog oružja i propustom rukovodstva (snimanja) da reaguje na te očigledne opasnosti, rekao je šef Biroa za bezbjednost na radu.

Biro je primijetio da producenti filma nisu osigurali da se municija ne donosi na mjesto snimanja, što je kršenje bezbjednosnih propisa. Sastanci o bezbjednosti su održavani, ali ne svakog dana kada je korišteno oružje, iako je to potrebno.

Na ranču na periferiji Santa Fea 21. oktobra 2021. Baldwin je uperio revolver u članicu ekipe Halynu Hutchins tokom snimanja scene u maloj crkvi, kada je pištolj opalio ubivši nju i ranivši reditelja Joela Sussu. Baldwin je u decembarskom intervjuu za ABC News rekao da je na setu tog vestern filma u Novom Meksiku uperio revolver u Hutchins po njenom uputstvu i da on nije povukao obarač.

Novi izvještaj o zaštiti na radu potvrđuje da je revolver velikog kalibra Baldwinu uručio pomoćnik direktora David Holes, bez konsultacija sa specijalistima za oružje tokom ili posle punjenja oružja. Istrage o mogućim krivičnim optužbama još su u toku.

Izvor: Espreso.co.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti