Konstraktina pjesma nominirana za najbolji tekst na Eurosongu

Piše: I.J.

Pjesma Ane Đurić Konstrakte ‘In corpore sano’, koja predstavlja Srbiju na ‘Eurosongu’, među šest je nominiranih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja po izboru portala Eurostory.nl. Osim teksta pjesme ‘In corpore sano’, među nominiranima su bile pjesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švicarske.

O dobitniku nagrade zajednički će odlučivati ​​žiri i publika koja može glasati na portalu eurostory.nl.

Žiri je ocijenio da je prva rečenica pjesme ‘Koja li je tajna zdrave kose Megan Markle’ među onima koje se najviše pamte u historiji ovog takmičenja.

Dodali su da se riječ slezena nikada nije spominjala na Eurosongu, te naveli da je ostatak teksta ‘prilično bizaran’, ali i ‘koherentan’.

-Tekst je građen prema argumentima koji se dotiču nemogućih standarda ljepote i zdravlja koji se postavljaju javnim osobama, naveo je žiri.

Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodjeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima su, između ostalih, Jamal, pobjednik iz Ukrajine 2016. godine, kao i prošlogodišnji pobjednici, grupa Maneskin.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti