Isplivale gnusne poruke koje je Johnny Depp slao bivšoj, on tvrdi da ima objašnjenje za sve

Piše: Azra

Cijeli svijet s velikim zanimanjem prati suđenje i postupak koji je holivudski glumac Johnny Depp pokrenuo protiv svoje bivše supruge Amber Heard te ju tuži za klevetu i traži 50 miliona dolara odštete i tvrdi da je bio žrtva porodičnog zlostavljanja.

58-godišnji glumac tuži Amber za klevetu zbog članka iz 2018. godine koji je objavljen u The Washington Postu, a za koji njegovi odvjetnici kažu da lažno implicira da ju je fizički i seksualno zlostavljao.

No javnost je ostala šokirana porukama koje je Johnny bio uputio svom prijatelju Paulu Bettanyju u kojima mu je napisao kako bi volio spaliti i utopiti Amber, a to je pokušao objasniti njihovim zajedničkim apstraktnim smislom za humor i rekao da su tekstovi bili šale inspirirane Montyjem Pythonom.

– Spalimo Amber. Utopimo je prije nego je spalimo. Poslije ću je**** njeno spaljeno tijelo kako bih bio siguran da je mrtva, napisao je Johnny Paulu u porukama koje mu je poslao 2013. godine, a koje su bile predočene na sudu.

Johnny je pred sudom izjavio da se on i Paul na takav način nose s teškim situacijama, te da poruke nikada nisu poslane s namjerom da postanu stvarnost.

– Važno je znati da ništa od toga nikada nije zamišljeno da bude stvarno. Na primjer, tekst koji govori o spaljivanju gospođe Heard je izravno iz Monty Pythona i skeča o spaljivanju vještica, a zatim utapanju vještica. To smo svi gledali kad smo imali deset godina, to je jednostavno apstraktan humor, izjavio je Johnny i dodao kako je Amber na njegovo prijateljstvo s Paulom gledala kao prijetnju i da je bila odvratna prema njemu.

– Gospođa Heard je prezirala gospodina Bettanyja uglavnom zato što smo postali tako bliski prijatelji i za nju je on bio prijetnja koja bi me odvela od nje, tvrdi glumac.

Na sudu je emitirana i snimka u kojoj Johnny progovara o kraju veze s Amber, a u kojoj spominje gnusne detalje.

– Odlazak je neophodan. Inače će doći do krvoprolića, kao što je došlo već na otoku. Jednostavno nije vrijedno toga, izjavio je Johnny.

Nakon toga, prikazana je poruka u kojoj Johnny hvali Amber, a koju je poslao njenoj majci Paige. Tačnije, u poruci koju je Johnny poslao u augustu 2014. godine napisao je koliko je zahvalan Amber jer se brinula za njega u teškim trenucima.

– Nema sretnijeg čovjeka na ovoj zemlji, sa snagom koju mi ​​daje Amber. Vaša je kći daleko napredovala u ludom zadatku brige o ovom jadnom starom narkomanu. Dovoljno je reći da nikad nisam volio ženu ili nešto drugo više. Ona ima snagu hiljade muškaraca. A za to je zaslužan niko ili ništa osim tebe, dušo. Tvoj sin odmetnik, pisalo je u poruci.

Johnny je nakon svega odbacio sve optužbe da je ikada napao Amber, a sudski se postupak nastavlja.

Izvor: dnevnik.hr

(S.P.)

Pročitajte još