Teška životna priča Milice Dabović: Zbog oca je prošla kroz surovo odrastanje i postala borac

Piše: S.P.

Borbenom duhu Milice Dabović (40) svi se dive i hvale njenu nepokolebljivost na bojištu tokom učešća u popularnom reality programu “Survivor”, ali velikim dijelom takav stav u utakmicama i drugim borbama ova košarkašica ima zahvaljujući teškom odrastanju u kojem drugačije nije ni mogla.

Naime, otac Milice Dabović, kako je više puta spominjano u javnosti, prilično strogo je podizao nju i njene sestre Anu i Jelicu, a prema ispovijesti najstarije čak je i prelazio granicu dobrog vaspitanja kada je u više navrata nad svojim nasljednicama primjenjivao fizičko nasilje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Dabovic (@stefanovamama13)

Milan Dabović, otac Milice Dabović, prema ranijoj ispovijesti njene sestre Jelice Dabović, ostavio im je gorke uspomene na djetinjstvo.

– Iz djetinjstva se sjećam batina samo. To je moja tragedija. Otac me je vodio na kupanje uvijek na jedno mjesto gdje je bilo dosta kamenja. Učio me je da plivam. Tada sam se raskrvarila, majka je kući primijetila i vrisnula, a ja sam počela da plačem. Onda je otac uzeo plastični češalj i počeo da me tuče do krvi. Otac nije želio da se vjenča s mojom majkom, ona je morala da se uda pošto je bila trudna. Uvijek sam imala osjećaj da sam neželjena, da me svi mrze. Majka mi nikada nije rekla lijepu riječ, o ocu već da ne pričam – stoji u ispovijesti Milicine sestre, dok je sama Milica čitavo iskustvo doživjela drugačije.

– Ona je to doživjela na drugačiji način, ja sam doživjela batine tako da su mene batine napravile čovjekom, ja to pokušavam da naučim Stefana. Ne kao mene moja mama, ”ko tebe kamenom ti njega hljebom”, ne ko tebe kamenom ti uzmi stijenu. Ako si previše dobar, svi će da te gaze. Previše ljudima vjerujem, dobra sam i naivna, a to mi se u životu osvetilo. Da nije tako, nikada ne bih došla u ovakvu situaciju, da prodajem svoje stvari da bih preživjela. Tako da, Jelica ima svoju priču, istinu, za mene je moja mama najveći heroj – izjavila je Milica.

Dok je navodno imao veoma važnu ulogu u građenju šampionskog mentaliteta poznate sportistkinje, otac Milice Dabović u javnosti je danas poznat najviše po ovim teškim optužbama od kojih se njegova reputacija nikada nije oporavila.

Pročitajte još