Uplakana Amber o vezi s Deppom: Sjećam se kad me prvi put udario

Piše: Azra

Konačno se i to dogodilo! Amber Heard sjela je na klupu za svjedoke na suđenju koje se posljednjih nekoliko sedmica odvija između nje i njenog bivšeg supruga Johnnyja Deppa.

Zvijezda ‘Aquamana’, za koju je raspisana peticija da ju se makne iz tog filma’, mučila se s riječima kojima bi opisala svoje osjećaje u vezi s ovim slučajem, izjavivši da se ‘bori da pronađe riječi kojima bi opisala koliko joj je sve ovo bolno’.

– Užasno mi je bilo sjediti tjednima ovdje i slušati sve ovo. Ovo je najbolnija i najteža stvar kroz koju sam morala proći, rekla je Amber Heard.

Nakon što je opisala probleme s kojima se suočavala dok je pokušavala postati glumica na početku karijere, Heard je otkrila da je na kraju dobila dva poziva za film ‘The Rum Diary’, u kojem je glumio i Depp.

Glumac je nabavio njen broj telefona i navodno je osobno nazvao i priopćio joj da je dobila ulogu. “Ti si ta. Ti si ono što bi pisac Hunter Thompson želio”, navodno joj je to rekao u telefonskom razgovoru.

Opisala je i scenu iz filma u kojoj je morala poljubiti Deppa.

– Postoje određene stvari koje radite kao profesionalac u svome poslu, kada morate odraditi određene scene. Ne koristite jezik prilikom ljubljenja ako to možete izbjeći. No osjećala sam se kao da je sve bilo u magli. Uhvatio me za lice, privukao i poljubio, rekla je glumica i priznala da su u toj sceni koristili jezik prilikom ljubljenja.

Opisala je i kako se zaljubila u Deppa tokom turneje na kojoj su medijima i javnosti predstavljali film 2011., a dok je bila pored njega, ‘osjećala se kao najljepša osoba na svijetu’.

– Osjećala sam se viđeno, osjećala sam se kao djevojka od milion dolara, priznala je Amber i objasnila da su se potajno viđali dok se Deppov razlaz s bivšom partnericom Vanessom Paradis nije javno obznanio. Opisala je da je u Deppa bila zaljubljena preko ušiju i da su ti osjećaji bili toliko jaki ‘da je bila zaslijepljena’.

U suzama je progovorila i o navodnom trenutku u kojem ju je Depp ošamario tokom svađe, što Depp i dalje poriče. Navodni šamar dogodio se dok je par sjedio na sofi, a ona ga je ispitivala o tetovaži na njegovoj ruci na kojoj je pisalo ‘Wino forever’. Amber se na to nasmijala.

– Jednostavno sam se smijala. Smijala sam se jer sam mislila da je to šala i on me tada ošamario, a ja sam se nastavila smijati. Smijala sam se jer nisam znala kako bih drugačije reagirala. Mislila sam da je to sigurno šala, zurila sam u njega tako da sam čekala da se počne smijati i kaže mi da je to sve bila šala, ali to se nije dogodilo. Rekao mi je: ‘Oh, misliš da si duhovita, kuja’. Tada me ponovno ošamario i tada je bilo jasno da to nije bila šala pa sam se prestala smijati, ispričala je Amber, prenosi Mirror.

Dodala je da ju je Depp tada tri puta ošamario, a taj joj je trenutak zauvijek promijenio život. Ispričala je i da je on tada pao na koljena i počeo nekontrolirano plakati, govoreći da mu je žao.

Depp je negirao da je udario Heard, kao i to da ju je udario zbog tetovaže. Svjedočio je da su se porječkali zbog ‘Wino forever’, a tu je tetovažu nakon prekida s bivšom djevojkom Winonom Ryder izmijenio u ‘Wino’.

Amber je opisala i njihovo putovanje s prijateljima koje se dogodilo 2013. godine. Boravili su u prikolicama, a kad su ona i Depp otišli u svoju, posvađali su se i on je počeo tražiti nešto, pitajući je gdje je to. Navodno se počeo derati na nju i optuživati je za nevjeru, a ona je pokušavala otići.

– Otišla sam u kupaonicu, a kad sam izašla iz nje, počeo me napadati i pitati gdje skrivam. Pitala sam ga o čemu govori, što to skrivam. Tad mi je strgnuo haljinu i gaćice. Gurnuo je svoje prste u mene i rekao da traži svoju drogu, ispričala je jecajući.

Svađa je započela jer je ranije tokom te večeri jedna žena koja je sjedila pored Heard uzela MDMA i naslonila glavu na Heardino rame. Heard je uzela gljive.

– Johnny se jako uzrujao zbog toga. Mislila je da se šali, svi smo to mislili. Ta ga je žena pitala što to radi, zahihotala se i još se više naslonila na mene. Odmah sam znala da to nije šala, ali ona to nije znala. On joj je rekao: ‘Misliš da možeš dirati moju je*** curu? To je moja je*** djevojka’ i postajao je sve glasniji. Ona je počela plakati, podigla je ruku, a Johnny ju je uhvatio za zapešće, zavrnuo ga i privukao sebi. Pitao je okupljene znaju li koliki je pritisak potreban da se slomi ljudski zglob. Držao ju je, a ona se smrznula. Plakala je, ispričala je Heard.

Dodala je i da je tog marta 2013. bio ‘stvarno lud’ i stalno ju je optuživao da je imala afere s drugim muškarcima. Htjela je prekinuti s njim, ali nije mogla.

– Ono što me zadržalo da ostanem s njim je čekanje da vidim njegovu drugu stranu. Stalno sam čekala da dođem do tačke u kojoj će to sve postati neizdrživo, a on je bio spreman otrijezniti se i kad bi se to dogodilo, taj bi period bio čista radost, rekla je Heard.

Rekla je i da su 2012. počele optužbe za nevjeru, a fizičko nasilje postajalo je sve češće.

– Počeo me optuživati, zatim udarati šakama u zidove pored moje glave – to se konstantno događalo 2012., bilo je to razdoblje kada je pio. Optuživao me da ga varam. Branila bih se, rekla bih da je to suludo. To bi onda znalo eskalirati do te tačke da bi me gurnuo i bacio na pod, a ja bih se ponovno digla, pogledala bih ga u oči, a on me pitao želim li da to ponovno učini. Ošamario bi me dok bih poricala da sam imala aferu s bivšim partnerom. Rekao mi je da ima dokaz. Okrenula sam se da ga pogledam i rekla sam mu – upravo si me udario, ispričala je glumica.

Prisjetila se i jedne situacije kada je bila fotografirana kako stoji preblizu nekom muškarcu, barem prema Deppovu mišljenju.

– Najgore je bilo kad bi uništavao imovinu i vrištao na mene. Osjećala sam da se moram braniti kako on ne bi pomislio da su te stvari istinite, rekla je Amber i dodala da nije mogla učiniti ništa što bi smirilo Deppa.

– Ako bih otišla, to bi uvijek pogoršalo situaciju. Uhvatio bi me za kosu ili za ruku. Razbijao bi stvari u mojoj blizini, a onda bi me udario. Počelo bi jednim šamarom, a onda bi se oni ponovili više puta zaredom. Na kraju bih ga odgurnula od sebe ili bih pokušala odgurnuti njegove ruke sa sebe, ispričala je sudu.

Amber Heard opisala je i to da je željela da se njena veza s Johnnyjem Deppom prekine tokom razdoblja u kojem se on borio s ovisnošću.

– U junu sam ga htjela ostaviti, ali nisam htjela otići. Htjela sam ga htjeti ostaviti. Htjela sam da mu bude bolje, rekla je, a glas joj je pukao od emocija. “I on mi je toliko puta rekao kada je bio u tom periodu triježnjenja: ‘Spasila si mi život. Djevojčice, spasila si mi život.’ Svi drugi su mi to isto govorili, a ja sam povjerovala”, rekla je Amber.

Dodala je i da se nadala da će imati lijep život s Deppom te da je vjerovala kako će se on otrijezniti i da će tada započeti ostatak njihova zajedničkog života.

– Gledala sam tog čovjeka dvostruko starijeg od mene; Gledala sam ga i vidjela sam nadu i obećanje. Toliko sam se nadala. Našoj vezi, djeci, zajedničkom starenju… Da može učiniti tu jednu stvar koja bi mu spasila život, da postane čist i trijezan.

Na kraju se prisjetila i boravka na jahti s djecom u julu 2013. godine. Rekla je da je tada više puta nasrnuo na nju i dodala da ju je tada ‘mogao ubiti’.

Njeno svjedočenje trajalo je puna dva sata, a nastavit će se i danas.

Izvor: jutarnji.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti