Ko je Camille Vasquez, odvjetnica Johnnyja Deppa na suđenju s Amber Heard?

Piše: L. M.

Vrlo gledan slučaj klevete između Johnnyja Deppa i Amber Heard kritiziran je kao medijska distrakcija koja ne dopušta veću problematizaciju o složenosti porodičnog nasilja.

Nakon sedam dana pauze, obje su se strane vratile u sudnicu na, kako se očekuje, posljednje dane suđenja .

Jedan član Deppovog odvjetničkog tima, Camile Vasquez , ove sedmice je zauzela središnje mjesto dok je njegov tim započeo unakrsno ispitivanje Amber Heard.

Ko je Camille Vasquez?

Camille Vasquez: Quién es la abogada de Johnny Depp

Camille Vasquez, odvjetnica Brown Rudnick , velike međunarodne odvjetničke firme, vodila je unakrsno ispitivanje .

Prema tvrdnjama, njena stručnost se ogleda upravo u unakrsnom ispitivanju. Unajmljena je da bude dio Deppova tima na temelju svog iskustva u “ tužbama za klevetu na strani tužitelja ” i ugovornim parnicama.

Dodiplomsku diplomu stekla je na Univerzitetu Južne Kalifornije , a postala je i doktor nauka na Southwestern Law School 2010. godine.

Kada će završiti suđenje?

Johnny Depp's $50M Trial Against Amber Heard About To Get Really Ugly –  Deadline

Mnogi koji su pratili suđenje vjeruju da će ono završiti ove sedmice, nakon čega će porota biti puštena da donese odluku .

Pomama oko suđenja nije ostavila puno prostora za koherentnu i produktivnu raspravu o porodičnom nasilju, a nejasno je hoće li nakon donošenja odluke biti dodatno razmatranje tematike o porodičnom nasilju. Djelomično je slučaj bacio svjetlo na muške žrtve porodičnog nasilja. No, drugima se čini da je odnos bio nezdrav i da su obje strane postupile krivo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti