Sjećate li se grupe Feminnem? Nakon 10 godina vraćaju se na scenu

Piše: Azra

Nakon 10 godina ponovno se okuplja grupa Feminnem. Neda Parmać, Nika Antolos i Pamela Ramljak odlučile su ponovno nastupati zajedno. Na Instagramu su otvorile i službeni profil grupe, a novošću su se pohvalile i na svojim privatnim profilima.

– Ekipa presretne smo, we are back!, napisala je Pamela. “Here we go”, oglasila se i Neda u komentarima. Pamela je na Instagram Storyju dala naslutiti i da će biti novih pjesama.

Kako je nastao Feminnem?

2004. godine, nakon takmičenja Hrvatski idol, Pamela, Neda i Ivana Marić, koje su dogurale do same završnice, osnovale su Feminnem te objavile prvi hit singl Volim te, mrzim te. 2005. godine s pjesmom Call Me predstavljale su Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu. Pjesma je osvojila 14. mjesto u finalu i to je bio treći najbolji rezultat Bosne i Hercegovine dotad.

2007. godine su se prijavile i na Doru s pjesmom Navika i osvojile deveto mjesto. Krajem godine Ivana je odlučila napustiti Feminnem i započeti samostalnu karijeru, a Nedi i Pameli se pridružila Nikol Bulat koja je odabrana audicijom za treću članicu.

U novoj postavi su se 2009. ponovno prijavile na Doru s pjesmom Poljupci u boji i osvojile treće mjesto. Iste godine je Nikol zbog razmirica unutar tima napustila bend.

Iste godine bendu se priključila Nika Antolos. Prvi singl koji su izdale u novoj postavi bila je pjesma Sve što ostaje koja je veoma brzo postala hit. 2010. godine pobjeđuju na Dori s pjesmom Lako je sve. U finale Eurosonga se ipak nisu uspjele plasirati.

Pročitajte još