Morgan Freeman nalazi se na crnoj listi Vladimira Putina: Evo što mu ruska vlada zamjera

Piše: Azra

Legendarni glumac Morgan Freeman (84) nalazi se na popisu Amerikanaca kojima je trajno zabranjen ulazak u Rusiju jer ih njihova vlada optužuje za ‘antiruske aktivnosti’, piše The Washington Post.

Na listi koju je objavila Rusija nalazi se sveukupno 963 Amerikanca, a Freeman se našao među njima zbog videozapisa iz 2017. godine u kojem tvrdi da Rusija spletkari protiv SAD-a.

– Mi smo napadnuti. Mi smo u ratu s Rusijom – rekao je Freeman tada.

Naime, rusko ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da svi ljudi s njihova popisa potiču rusofobiju.

24sata

– Naglašavamo da će neprijateljske akcije koje poduzima Washington, koje su bumerangom protiv samih Sjedinjenih Država, i dalje dobivati odgovarajuću zabranu. Ruske protusankcije imaju cilj prisiliti vladajući američki režim da promijeni svoje ponašanje, prepoznajući nove geopolitičke realnosti – napisali su.

Osim Freemana na popisu su imena protiv kojih je Rusija i ranije najavljivala sankcije, a to su: predsjednik Joe Biden, potpredsjednica Kamala Harris, američki državni tajnik Antony Blinken, američki ministar obrane Loyd Austin i drugi.

Zanimljivo je to da Donalda Trumpa nema na tom popisu.

Listu zabranjenih svojevremeno je ismijala Bijela kuća rekavši da niko od njih ne planira na odmor u Moskvu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti