Velika zaštitnica životinja: Jelena Karleuša dala 2500 KM za kravu Slavicu

Piše: Azra

Pop zvijezda Jelena Karleuša donirala je novac za spašavanje krave Slavice, koja zahvaljujući Jeleni, svoj život neće okončati u klanici.

Jelena je još jednom pokazala humanost na djelu i dala primjer ljudima na koji način bi trebalo da tretiraju životinje i da se bore za njihove što sretnije živote.

Studenti veterine otkupili su kravu Slavicu od farme koja im ju je pozajmila za praksu, a novac koji je bio neophodan za ovaj gest, 150.000 dinara (2500 KM), donirala je Karleuša.

Kada je Karleuša saznala za akciju studenata veterine, odlučila je da im pomogne i da Slavica ne bude još jedna u nizu životinja koje, nažalost, završavaju u klanici.

Jelena veoma voli životinje i apeluje na milost i saosjećanje ljudi prema njima, a poznato je da godinama unazad ne jede mesno i ne nosi životinjsko krzno.

Izvor: Telegraf.rs

(L. H.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti