Taylor Swift postala počasni doktor likovnih umjetnosti: Put do uspjeha bio je praćen odbijanjima

Piše: Azra

Pjevačica Taylor Swift postala je počasni doktor likovnih umjetnosti na Univerzitetu u Njujorku. Predstavnici ovog Univerziteta su Swift opisali kao “jednu od najuspješnijih i najslavnijih umjetnica svoje generacije”. Ona je također imala tu čast da održi ovogodišnji uvodni govor na stadionu Yankee.

Obraćajući se studentima generacije 2022 Univerziteta u Njujorku, pjevačica Taylor Swift je održala govor i svim diplomcima uputila korisne životne savjete.

Taylor je rekla maturantima da su njena priznanja zaista rezultat nečeg drugog: višestrukih odbijanja. Pjevačica je rekla da se zbog tih tužnih trenutaka – u njenom ličnom i u profesionalnom životu – osjećala bezanadežno usamljeno dok je odrastala, počevši od veoma ranog doba.

Taylor Swift Claims She Nearly Lost Her Career and the Internet Is Split

Kao dijete, rekla je, bila je jako povrijeđena nakon što nije bila pozvana da prenoći kod drugarice. Sjećala se da se povezala sa muzičkim rukovodiocima sa 13 godina i da joj je rečeno da “samo 35-godišnje domaćice slušaju kantri muziku”.

Njeni odgovori na te trenutke bili su rječiti. Sama u svojoj sobi, rekla je, pisala bi pjesme koje bi je odvele na neko drugo mjesto. Objavljivala je pjesme na “MySpace-u” i povezivala se sa drugim tinejdžerskim kantri fanovima na mreži. Upornost i rad na sebi, ali prije svega vjera su se u njenom slučaju isplatile. Sa 15 godina potpisala je prvi ugovor, a prvi studijski album objavila je 2006. godine sa 16 godina.

– Prošli put kada sam bila na stadionu ove veličine, plesala sam na štiklama i nosila svjetlucavi triko. Ova odjeća je mnogo udobnija.

Taylor se zahvalila roditeljima i bratu Austinu što su podržavali njene snove i pozvala sve ostale diplomce da pokažu zahvalnost svima koji su im pomogli na njihovom putu ka uspjehu.

Izvor: Ona.telegraf.rs

(L. H.)

 

Pročitajte još