Nećete ga prepoznati: Zbog novog filma Bradley Cooper je pristao na nevjerovatnu transformaciju

Piše: Azra

Promotivne fotografije Netflixovog filma ‘Maestro‘ procurile su i na društvene mreže, a obožavatelji ne mogu sakriti oduševljenje nevjerovatnom transformacijom 47-godišnjeg Bradleyja Coopera.

Upravo on utjelovio je slavnog američkog dirigenta Leonarda Bernsteina u biografskom filmu nazvanom jednostavno ‘Maestro’ i to od mladosti sve do njegove smrti u 72. godini, koja se dogodila 1990. godine kao posljedica srčanog udara uzrokovanog progresivnim zatajenjem pluća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oficina Geek (@oficinageekreal)

S njim se u filmu pojavljuje i Carey Mulligan, koja glumi Bernsteinovu suprugu. Zahvaljujući protetici i odličnom timu šminkera, Bradley Cooper transformirao se u Bernsteina prvo u mladosti, a potom i pred sam kraj njegova života i sličnost je nevjerovatna.

Snimanje traje posljednjih mjeseci, a premijera je zakazana za 2023. godinu. Osim što ga je režirao, Cooper je sa Joshom Singerom napisao i scenarij, dok su producenti slavni filmaši Martin Scorsese i Steven Spielberg.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti