Kćerka Ene Begović na predstavi podržala tetku Miu i pokazala ljepotu koju je naslijedila od pokojne majke

Piše: Azra

Lana Radeljak pojavila se u pozorištu Kerempuh na izvedbi monodrame Mije Begović.

Mia Begović sinoć je u Kerempuhu predstavom ‘Sve što sam prešutjela’ obilježila 20 godina rada i 35 godina profesionalnog bavljenja glumom, a u pozorište je stigla i Lana Radaljak koju rijetko imamo prilike vidjeti.

Lana, kćerka pokojne glumice Ene Begović i Josipa Radeljaka, izrasla je u pravu ljepoticu, a mnogi primjećuju nevjerovatnu fizičku sličnost s majkom koja je prerano preminula u prometnoj nesreći dok je Lana bila još beba.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Samozatajna Lana drži se podalje od medija, stoga je ovo jedno od njenih rijetkih pojavljivanja. Sinoć je izvedbu monodrame pratila u muškom društvu, a cijelo vrijeme je imala osmijeh. Također, sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za projekt besplatnog taksi prijevoza na hemoterapiju ‘Nisi sama – ideš s nama!’ udruge Nismo same.

Lana je početkom godine službeno diplomirala na fakultetu međunarodne ekonomije i menadžmenta na Univerzitetu Bocconi u Milanu.

Podsjetimo, 2000.godine se glumica Ena Begović udala za poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana, iste su godine, 1. jula, postali roditelji malene Lane.

 

Nažalost, u majčinskoj ulozi glumica nije imala prilike dugo uživati zato što se 15. augusta dogodila teška prometna nesreća u kojoj je izgubila život. Tog dana obilježava se blagdan Velike Gospe te se zajedno sa suprugom, njegovim sinom iz prvog braka Leom Radeljakom, svojom majkom Terezom i kćeri Lanom terencem marke Grand Cherokee uputila u posjetu prijatelju Stipici Kalogjeri.

Nesreća se dogodila u mjestu Splitska gdje je terenac završio u provaliji, a ozljede koje je Ena zadobila bile su preteške i ubrzo je nažalost preminula. Njena majka imala je višestruke ozljede ruke i ramena, a malena Lana je kratko vrijeme također zadržana u bolnici.

Prijatelji glumice koja je preminula u 40. godini, govorili su kako se oduvijek bojala vožnje automobilom. Svi koji su je osobno poznavali govorili su o ženi koja je voljela čitati, bila tiha, imala odličan smisao za humor, živjela povučen život ispunjen radom, okružena krugom bliskih prijatelja…

Bila je glumica velike harizme i senzualnosti, a njenu glumačku karijeru je obilježila uloga barunice Castelli koju je vrhunski odigrala u filmu ‘Glembajevi’ Antuna Vrdoljaka za koju je osvojila i Zlatnu arenu za sporednu žensku ulogu i izazvala veliku pomutnju u filmskom svijetu kada je istu nagradu odbila primiti.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još