Justin Bieber se oglasio o svom zdravstvenom stanju nakon paralize jedne strane lica

Piše: Azra

Justin Bieber oglasio se na Instagramu nakon što je nedavno objavio da mu je dijagnosticirana virusna infekcija koja mu je paralizirala pola lica.

– Želim s vama podijeliti kako se osjećam. Svaki dan postaje sve bolje. Kroz svu nelagodu našao sam utjehu u onome koji me je stvorio. Podsjetio sam se da on poznaje sve. On poznaje najmračnije dijelove mene. Znam da će ova oluja proći, ali u međuvremenu Bog je sa mnom, napisao je pjevač.

Podsjećamo, Bieber je rekao obožavateljima da će morati otkazati niz emisija i koncerata dok mu se pokreti na desnoj strani lica ne vrate.

– Kao što vjerovatno možete vidjeti na mom licu, imam sindrom koji se zove Ramsay Hunt. Kao što vidite, ovo oko ne trepće. Ne mogu se nasmiješiti s ove strane lica. Ova se nosnica neće pomaknuti, tako da je na ovoj strani mog lica potpuna paraliza, rekao je pjevač.

Ramsay Huntov sindrom je virusna infekcija genikulatnog gangliona facijalnog živca koja se javlja kada infekcija herpes zosterom zahvati facijalni živac. Ramsay Huntov sindrom je obično povezan sa crvenim osipom i plikovima na području uha ili ušne školjke, a ponekad i na nepcu ili jeziku. Uzrokovan je reaktiviranjem herpes zoster virusa koji je prethodno kod pacijenta uzrokovao male boginje.

Pročitajte još