Poražena Amber Heard i dalje želi uništiti Johnnyja Deppa

Piše: Azra

Amber Heard dala je svoj prvi intervju nakon suđenja s bivšim suprugom Johnnyjem Deppom. U ekskluzivnom intervjuu koji će biti emitiran u dva dijela Heard tvrdi da neće odustati od svog svjedočenja na sudu, odnosno od svojih tvrdnji protiv bivšeg supruga Johnnyja Deppa.

-Stajat ću pri svojoj riječi dok ne umrem, poručila je.

Suđenje decenije, kako ga mnogi nazivaju, pomno se pratilo sedmicama širom svijeta. Glumica je rekla da ne krivi porotu.

–Ne krivim njih. Zapravo ih razumijem. On je omiljeni i ljudi smatraju da ga poznaju. On je fantastičan glumac, rekla je.

Porota od sedam članova na kraju je presudila u Deppovu korist nakon što je pronašla ‘jasne i uvjerljive dokaze’ da ga je Heard klevetala. Dobio je 15 miliona dolara kompenzacije i kaznene štete. Sudac je smanjio kaznenu odštetu, čineći ukupno 10,4 miliona dolara. Heard je dobila 2 miliona dolara kada je porota utvrdila da ju je Deppov advokat oklevetao po jednoj tački.

Novinarka je pitala o izjavama sa snimke kada je rekla Deppu da mu ne može obećati da neće nastaviti s fizičkim napadima na njega, a Amber je ponovila isto što je rekla na suđenju.

-Kao što sam već svjedočila o tome, kada je vaš život u opasnosti – ne samo da ćete preuzeti krivicu za stvari za koje ne biste trebali snositi krivicu, ali kada ste u nasilnoj dinamici, psihološki, emocionalno i fizički, nemate resurse koje, recimo, imamo vi ili ja, da s luksuzom kažete da je situacija jednostavno crna ili bijela, naglasila je glumica.

Novinarka je Amber pustila drugu snimku koja se pojavila tokom suđenja. -Reci svijetu, Johnny Depp, ja sam muškarac, žrtva obiteljskog nasilja, čuje se na snimci.

-Dvadeset drugi isječci ili njihovi transkripti nisu reprezentativni iz kojih su ti isječci izvađeni, pravdala se Heard.

Novinarka se dotaknula trenutka u kojem je Deppov odvjetnik Heardino svjedočenje nazvao ‘izvedbom života’ i optužio je da glumi u poroti. -Sedmicama sam slušala svjedočenja – insinuirajući to ili sasvim izravno govoreći da sam, znate, užasna glumica. Tako da sam pomalo zbunjena kako bih mogla biti oboje, dodala je Amber.

Također su se novinarka i glumica dotaknule Prvog amandmana na kojeg se glumica požalila na Instagramu.

-Evo što se tiče Prvog amandmana: Prvi amandman štiti slobodu govora. To ne štiti laži koje dovode do klevete, a to je bio problem u slučaju, istaknula je Savannah, naglasivši da je istina u središtu suđenja i da je to porota imala za utvrditi.

-I to je sve što sam govorila. I rekla sam to. I platila sam cijenu, rekla je Amber Heard.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Izvor: Story.hr 

(A.Č.)

Pročitajte još