Oženio se sin Đorđa Balaševića, evo gdje su se vjenčali i ko je njegova izabranica

Piše: Azra

Aleksa Balašević, sin legendarnog Đorđa Balaševića, zakleo se jučer na vječnu ljubav svojoj vjerenici Nikolini.

Čin venčanja obavio je patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save na Vračaru, a sretne vijesti objavila je mladoženjina majka, Olivera Balašević.

Ona je na svom Instagram nalogu objavila fotografiju iz hrama uz emotivan opis.

– Uz blagoslov patrijarha Porfirija i osmijehe đaka iz Dervente, anđeli mogu da predahnu, jer su Aleksa i Nikolina svoju ljubav krunisali stiskom ruku u izvezenom zavežljaju zavjeta, napisala je udovica Đorđa Balaševića.

Podsjetimo, Aleksa je prethodno s vjerenicom bio kod patrijarha Porfirija kako bi dobili blagoslov, a u dogovoru sa patrijarhom dogovoreno je da će upravo on biti taj koji će ih vjenčati.

Sin legendarnog pjevača je već više puta podijelio s javnošću, koliko je religija za njega važna.

– U vjeri ima mnogo tame za sve vas koji ne vjerujete, ali mnogo više svjetla za sve nas koji vjerujemo. Naš Patrijarh Porfirije dokaz je da nisu svi sveci na nebu. Bog vas čuvao sve takvi kakvi jeste dragi svi.

Iako o privatnom životu rijetko govori za javnost i mnogi nisu ni znali da je u dugogodišnjoj sretnoj vezi sa Nikolinom, sin slavnog kantautora svoju djevojku Nikolinu je zaprosio u Izraelu, za šta je dugo čekao dozvolu, a o tom činu govorio je sa mnogo ljubavi.

– Šest mjeseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lijep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim prsten – ispričao je Aleksa Balašević.

On je opisao i kako je izgledalo njihovo zaručenje u Jerusalimu.

– Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vrijeme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali poslije mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smio. Sve se promijenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osjećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame, objasnio je mlađani Balašević.

Izvor: Kurir.rs

(S.P.)

Pročitajte još