Billie Eilish: Radije bih umrla nego ne imala djecu

Piše: Azra

Pjevačica i kantautorica Billie Eilish je u novom intervjuu za Sunday Times Magazine otkrila da je oduvijek željela imati djecu i da joj je postati roditelj jedan od glavnih ciljeva u životu. No, uhvati je tjeskoba kada razmišlja o tome da mora zaštititi svoju djecu.

– Radije bih umrla nego ne imala djecu. Što sam starija, to više doživljavam stvari, samo razmišljam: ‘Uh, što ću kad moje dijete misli da je nešto super, a ja, kao, ne, nije!’ I neće me poslušati, rekla je pjevačica.

Govoreći o problemima s kojima se djeca u Americi trenutno suočavaju, Billie je priznala da je užasnuta strahom od pucnjave u školi.

– Zašto je u redu biti uplašen ići u školu? Idete u školu i morate biti spremni na traumatično iskustvo koje vam može promijeniti život ili da ćete umrijeti. Gdje je tu logika?, dodala je.

Kantautorica je s javnošću nedavno podijelila svoju borbu sa životom u centru pažnje, priznajući da je postala depresivna uprkos velikom uspjehu nakon što je sa samo 17 godina objavila svoj prvi album ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’.

– Zaista nisam voljela što sam uspješna. Prvih nekoliko godina svoje karijere bila sam vrlo mlada i vrlo depresivna i nisam ni znala želim li išta što imam. Glupo malo dijete, rekla je Eilish, no od tada je napravila neke promjene i puno je opuštenija u pristupu prema životu i karijeri.

– Nismo više imali brutalni raspored turneja, dobili smo više saradnika i više nismo morali sve sami. I postalo je stvarno jako ugodno, priznala je pjevačica koja je pjesme pisala sa svojim bratom Finneasom.

Iako je prilično zatvorena u vezi svog privatnog života, početkom juna se saznalo da je prekinula s dečkom, deset godina starijim glumcem Matthewom Tylerom Vorceom. On je vijest potvrdio na svom Instagram profilu, nakon što je viđen s drugom ženom pa su ga obožavatelji napali da vara Billie.

– Niko nikoga nije prevario. Veze jednostavno završavaju. Stvaranje glasina i laži na internetu je opasno, poručio je.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još