Ko je majka blizanaca Elona Muska, njegovog devetog i desetog djeteta?

Piše: Azra

Kad ne ide drukčije, a često ne ide, 51-godišnji Elon Musk stvari uzima u svoje ruke. Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i vizionar budućnosti toliko je zabrinut za opstanak čovječanstva da je ponovno odlučio promjeni pridonijeti vlastitim primjerom.

Prvi put otkako je objavljeno da je u novembru u Austinu u Teksasu dobio blizance s menadžericom Shivon Zilis, koji su u međuvremenu dobili i njegovo prezime, a majčino im je upisano kao jedno od srednjih imena, oglasio se i sam Elon Musk.

– Činim sve što je u mojoj moći da potaknem natalitet. Zapamtite moje riječi, ekspanzivna populacijska politika s ciljem povećanja broja stanovnika u razvijenim zemljama je najveći izazov s kojim se naša civilizacija suočava, izjavio je Musk u razgovoru za portal Page Six.

U razgovoru nije otkrio imena i spol svojih blizanaca, koji su njegovo deveto i deseto dijete, ali niti komentirao vezu s 36-godišnjom Shivon Zilis, koja se specijalizirala za razvoj umjetne inteligencije.

Rođena je u kanadskom gradu Markhamu u državi Ontario, a 2008. na Univerzitetu u Yaleu diplomirala je ekonomiju i filozofiju. Karijeru je započela u računalnom divu IBM-u, ali se vrlo brzo uključila u start up koji se bavio investicijama u razvoj umjetne inteligencije.

Prije sedam godina našla se na Forbesovoj listi 30 poduzetnika mlađih od 30 godina, a danas je suvlasnica, direktorica i savjetnica u nekoliko različitih AI (artificial intelligence). Prema insajderskim informacijama Elona Muska je upoznala kad je pozvana da se priključi njegovom neprofitnom projektu OpenAI.

Dvije godine bavila se i razvojem autopilota za Teslu, a od 2017. je menadžerica u neurotehnološkoj kompaniji Neuralinku. Lani se preselila na imanje čija se vrijednost procjenjuje na četiri miliona dolara u teksaškom gradu Austinu, gdje je prijavljeno prebivalište i Elona Muska. Dotad je živjela u San Franciscu, a u njeno područje zanimanja, osim razvoja umjetne inteligencije, spadaju golf i hokej. Nakon objave da je upravo ona majka blizanaca Elona Muska, svi njeni profili na društvenim mrežama su ugašeni.

Podsjetimo da Elon Musk s bivšom suprugom Justine Wilson ima šestero djece, a još dvoje je dobio s bivšom partnericom, glazbenicom Grimes.

Izvor: gloria.hr
(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti