Prvi muž Monice Bellucci dugo je imao njeno srce, a danas ga niko ne pamti

Piše: Azra

Njena ljubav s Vincentom  Casselom jedna je od najvećih u svijetu poznatih, ali zgodni Francuz nije jedini pored kog je Monica Bellucci maštala da ostari.

Poznato je da je jedna od najvećih ljubavi u životu italijanske filmske dive Monice Bellucci francuski glumac Vincent Cassel.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VINCENT CASSEL (@vincentcassel)

Par se upoznao 1996., na snimanju filma “Apartman” i ubrzo uplovio u ljubavnu vezu, koja je 1999. krunisana brakom. Monica i Vincent dobili su dvoje djece — kćerke Devu i Leoni, ali im ipak nije bilo suđeno. Rastali su se u augustu 2013. i ubrzo i zvanično razveli.

Međutim, iako je ovo bez sumnje ljubav koja je obilježila njen život, malo je poznato da Cassel nije jedini kome je Monica Bellucci rekla “da” verujući da je to za cijeli život.

Godinama prije nego što je zavolela Francuza, ona je bila u braku s italijanskim fotografom Claudiom Carlos Bassom.

Basso je modni fotograf s kojim je glumica bila u ljubavi dok je još radila kao model i prije nego što je uplovila u glumačke vode. Nikada nije pričala o tome kako su se upoznali, ali se pretpostavlja da je Claudija i Monicu spojio posao, budući da je ona bila vrlo popularna u modnoj industriji, u kojoj je on tih dana bio često angažovan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Raina Farzin Siddique (@rainafarzinsiddique)

U svakom slučaju, par se poslije skoro tri godine veze vjenčao 1990., a strani mediji su pisali da je u pitanju bila manja ceremonija, kojoj su prisustvovali samo najbliži prijatelji i članovi njihovih porodica.

U tom trenutku Monica je imala 26 godina, dok je Basso bio tridesetjednogodišnjak, a nisu imali zajedničko potomstvo. Sreća, međutim, nije potrajala — samo 18 mjeseci kasnije došlo je do razvoda.

Zanimljivo je da je Claudio rođen u Francuskoj, zemlji iz koje je Vincent Cassel i u kojoj je Monica kasnije dugo živjela s porodicom.

Izvor: espreso.co.rs

(S.B.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti