Chris Rock kaže da je udarac Willa Smitha s dodjele Oscara bolio: Poručio da nije žrtva

Piše: Azra

Will Smith pljusnuo je po licu Chrisa Rocka tokom njegove humoristične emisije u New Jerseyju.

Chris Rock se našalio o tome da će brzo nastaviti dalje nakon onog kontroverznog trenutka dodjele Oscara prije četiri mjeseca.

Tokom stand-up showa u nedjelju zajedno s Kevinom Hartom u PNC Bank Arts Centeru u Holmdelu, New Jersey, Rock je rekao: “Nisam žrtva” prema izvješću Us Weeklyja .

Komičar govorio je o incidentu u martu u kojem je Will Smith  izašao na pozornicu na  dodjeli Oscara i ošamario Rocka  nakon što se našalio  na račun obrijane glave Jade Pinkett Smith koja živi sa alopecijom.

-Svako ko kaže da riječi bole nikada nije dobio udarac šakom u lice, rekao je Rock u nedjelju za Us Weekly .

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Matthew Corbin (@newformofflight)

Will, koji je kasnije dao ostavku na Akademiju i bilo mu je  zabranjeno prisustvovati njihovim ceremonijama  sljedećih 10 godina, dao je izjavu.

-Želio bih ti se javno ispričati, Chris. Pretjerao sam i pogriješio sam. Posramljen i moji postupci nisu bili pokazatelj čovjeka kakav želim biti. Nema mjesta za nasilje u svijetu ljubavi i dobrote, rekao je Will u svojoj izjavi.

Jada  se osvrnula na incident u epizodi svoje Facebook Watch emisije  Red Table Talk 1. juna.

-O Oscar večeri: Moja najdublja nada je da ova dva inteligentna, sposobna čovjeka imaju priliku izliječiti, porazgovarati o ovome i pomiriti se, poručila je Jada.

Izvor: people.com

(S.B.)

Pročitajte još