Johnny Depp zaradio 3,5 miliona eura za nekoliko sati

Piše: Azra

Johnny Depp prodao je zbirku portreta koje je sam izradio i posvetio ikonama Hollywooda i rocka za 3.5 miliona eura putem britanske galerije.

Depp je na Instagramu napisao da su portreti koje je stvorio prema slikama na računalu, pušteni u prodaju putem kuće Castle Fine Art koja ima mrežu galerija u Velikoj Britaniji.

Zbirka je nazvana „Prijatelji i heroji“ i posvećena je onima koje je glumac upoznao i onima koji su ga nadahnuli, objašnjava Castle Fine Art. Na nekima od portreta su Bob Dylan, Elizabeth Taylor, Al Pacino i Keith Richards.

Galerija je objavila da je njena mrežna stranica na kojoj je ponuđeno 780 djela na prodaju, zatrpana upitima kupaca. Kupci su za set od četiri printa plaćali 17.800 eura, odnosno 4.700 eura za jedan.

Depp je u junu dobio deset miliona dolara za klevetu u sudskom procesu protiv bivše supruge Amber Heard. Tridesetšestogodišnja glumica najavila je žalbu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti