Shakira odbila nagodbu sa španskim sudom, tužitelj zatražio više od osam godina zatvora

Piše: Azra

Španski tužitelj zatražio je više od osam godina zatvora za kolumbijsku superzvijezdu Shakiru i novčanu kaznu veću od 23 miliona eura, tačnije 23,51 miliona dolara, zbog, kako navode, porezne prevare od 14,5 miliona eura.

Latinoamerička superzvijezda Shakira odbacila je nagodbu koju je ponudio tužitelj u njenom slučaju za utaju poreza u Španiji od 14,5 miliona eura.

Kolumbijska pjevačica – koja je prodala više od 80 miliona ploča širom sveta sa hitovima poput “Hips Don't Lie” – uvijek je izmirivala sve svoje poreske obaveze, navodi se.

Ona smatra da je slučaj potpunim kršenjem njenih prava.

“Pjevačica je potpuno uvjerena u svoju nevinost i stoga ne prihvata nagodbu”, navodi se.

Uslovi predloženog nagodbe nisu objavljeni. Shakira je optužena da nije platila 14,5 miliona eura (14,7 miliona dolara) prihoda od poreza između 2012. i 2014. godine, u periodu u kojem Shakirini predstavnici kažu da nije živjela u Španiji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti