Muskov otac: Nisam ponosan na Elona, a ne želim ni voziti Teslu

Piše: Azra

Otac Elona Muska Errol Musk priznao je da nije ponosan na svog sina milijardera i da ne vozi Teslu te je objasnio zašto se oženio i dobio dijete s pokćerkom, u radijskom intervjuu za Kyle and Jackie O Show.

Otac izvršnog direktora Tesle rekao je da je po njegovom mišljenju Elon “premašio granicu” onoga što je smatrao uspjehom, ali je također otkrio da obitelj Musk “već dugo vremena radi razne stvari”.

– Vaš potomak je genij. Vrijedi toliko novca i stvorio je toliko toga da mu to ne možete oduzeti. Jeste li ponosni?”, upitao ga je voditelj. Kada su ga upitali odakle Elonu njegova genijalnost, njegov je otac sugerirao da je za to možda kriv mljekar koji ih je tada posjećivao, a ne on ili njegova majka Maye, a zatim je rekao da nije ponosan na svoga sina.

– Nisam. Znate, mi smo porodica koja već dugo radi svašta, nije da smo odjednom počeli nešto raditi, rekao je Errol i dodao da se sva njegova djeca već dugo bave “zanimljivim stvarima” i da nijednom nije tražio milostinju od svog sina milijardera. Također je otkrio da je Elonov mlađi brat Kimbal njegov ponos. Kimbal je također milijarder, iako ni približno toliko bogat kao stariji brat Elon, koji slovi za najbogatijeg čovjeka na svijetu.

“Mi smo vrlo štedljiva, škrta porodica”

Na pitanje voditelja vozi li Teslu, odgovorio je da on radije preferira Bentley, Rolls-Royce i Mercedes-Benz. Također je napomenuo da mu njegov sin ne daje novac.

– Mi smo vrlo štedljiva, škrta porodica. Ako želim nešto potrošiti, moram odgovoriti na 100 pitanja zašto. Elon također živi vrlo štedljivim životom. Na poslu je već u 6 sati ujutro, kazao je otac poznatog milijardera.

Errol se brine da Elon, koji je trenutno samac, nikada neće naći ženu koja će se odreći svoje karijere da bi bila dio njegovog života, kao što je to učinila Kimbalova supruga Cristiana Wyly unatoč tome što je obrazovana i ima magisterij.

– Ona je s njim cijelo vrijeme i to je jako, jako lijepo. Elon to nema i brinem se za njega, kazao je Errol. Zatim je upitan o njegovom odnosu s 34-godišnjom pokćerkom Janom Bezuidenhout, s kojom ima dvoje male djece.

Smatra da je njegov odnos s pokćerkom sasvim normalan

– Još uvijek moram upoznati muškarca koji ne želi biti ženskaroš pa kad ga upoznam, javit ću vam, kazao je Errol, koji je bio je u braku s Janinom majkom dvije godine tokom 1990-ih te nakon razvoda nije vidio niti razgovarao s Bezuidenhout sve do 2014. godine. A zatim ga je ona kontaktirala kada je prolazio kroz teško razdoblje i njihov se odnos pretvorio u romansu.

Kada je jedan od voditelja sugerirao da je Jana njegovo biološko dijete, Errol je to brzo opovrgnuo.

– Ne, ne, to je potpuno normalan odnos, rekao je uprkos njihovoj dobnoj razlici od 42 godine. Prošlog je mjeseca otkrio da su on i Bezuidenhout dobili kćer 2019., godinu dana nakon što se rodilo njihovo prvo dijete, sin Elliot Rush, koji sada ima pet godina.

Otkrio je i da se Elonu Musku i njegovim sestrama ne sviđa njegov odnos s njihovom polusestrom.

– I dalje im se ne sviđa. Još uvijek im je to pomalo jezivo jer im je ona sestra. Zapravo, polusestra, rekao je tada.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još