Zbog nje je ostavio trudnu suprugu kojoj je isplatio veliku svotu novca: Kako su se zavoljeli Šeherezada i Onur

Piše: Azra

Zavoljeli su se u seriji 1001 noć, ona nas je osvojila kao lijepa Šeherezada, a on je najpoznatiji po ulozi Sulejmana Veličanstvenog.

Berguzar Korel i Halit Ergenc su jedan od najpoznatijih, ali i najintrigantnijih turkih parova. Svi pamte lijepu Šeherezadu, ali ništa manju popularnost nije izazvao ni Sulejman, pa je tako ovaj turski dvojac dobro poznat domaćoj javnosti.

Njih dvoje su sarađivali i u seriji Ranjena ljubav, a kada su započeli romansu Halit je već bio u braku sa glumicom Gizem. Inače, Berguzar je 12 godina mlađa od Halita.

Pisalo se da je preokret u njihovom odnosu donijelo putovanje u Paris 2008. a nakon deset mjeseci, Halit je ostavio trudnu suprugu i oženio Berguzar. Nakon razvoda je bivšoj supruzi isplatio oko 250 hiljada turskih lira, a ona je pobacila njihovo zajedničko dijete, dok je novopečeni bračni par otpočeo zajednički život u jednom od najluksuznijih istanbulskih naselja.

Često se pisalo kako su pred razvodom, a oni su sve to demantovali. Ovaj bračni par ima troje djece i svakodnevno na društvenim mrežama lijepa Šeherezada dijeli porodične fotografije koje svjedoče o tome da su oni jedna sretna i zadovoljna porodica, te da su priče o razvodu neistinite.

Zanimljivo je da je Halit Ergenc odmalena pokazivao talenat za glumu, a njegov otac Sait se takođe bavio ovim poslom. Tokom odrastanja radio je svakakve poslove kako bi preživio, a razvod roditelja je na njega ostavio veliki trag. Uprkos svemu, otac mu je prenio ljubav prema glumi, muzici i knjigama, a sam Halit je kao mali želio da bude inženjer, gluma je bila očeva želja i ispalo je da je bio u pravu.

Berguzar je također iz poznate glumačke porodice, a njen životni put podsjeća dosta na Halitov, prva velika uloga joj je kao i njemu, bila u seriji 1001 noć. To im je donijelo svjetsku popularnost, a zanimljivo je da je nakon kratke veze sa Halitom, Berguzar bila vjerena za baletana Tana Sagturka, ali je upravo putovanje u Paris sve promijenilo i donijelo ovu prelijepu ljubavnu priču punu prepreka.

Da uživaju sa svojom djecom potvrdila je i Berguzar za rođendan njihovog sina kada mu je uputila emotivne riječi.

– Ali moj… Sunce moje. U svom životu najviše volim majčinstvo. Zahvaljujući tebi. Promijeno si moj svijet. Mnogo smo sretni što si baš ti naš sin, osjećamo se privilegovanim jer ti osvjetljavaš svačiji život. Neka saosjećajnost, tolerancija, empatija i entuzijazam koji osjećaš u životu nikada ne prestanu. Sunce moje, Ali. Hvala ti hiljadu puta za svjetlost i sreću koju si unio u naše živote prije dvanaest godina. Hvala ti što postojiš. Nek ti ova godina bude sretna. I mi s tobom zajedno — napisala je glumica.

Izvor: glossy.espreso.co.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti