Olivia Newton-John: Prvi suprug joj je slomio srce dok se borila s teškom bolešću

Piše: Azra

Olivia Newton-John bila je 11 godina u braku s Mattom Lattanzijem koji ju je prevario s njihovom dadiljom dok je ona sudjelovala u humanitarnoj akciji za oboljele od karcinoma.

Pokojna glumica i pjevačica Olivia Newton-John bila je u 11 godina dugom braku s glumcem Mattom Lattanzijem koji joj je slomio srce.

Zajedno su dobili kćerku Chloe, a brak im je završio zbog njegove afere s njihovom dadiljom, tada 23-godišnjom Cindy Jessup, i to u vrijeme dok se Olivia već borila teškom bolešću.

Razveli su se 1995., a Matt je dvije godine kasnije oženio svoju mlađahnu ljubavnicu, no Olivija zbog toga nije pokazivala ogorčenost.

-Presretna je zbog njih. Izgleda loše jer je Cindy često čuvala njihovu kći i bila joj je prijateljica, no prevare nije bilo, tvrdili su u to vrijeme prijateljici glumice.

Newton-John i Lattanzi, koji je bio 11 godina mlađi od nje, upoznali su se na setu filma “Xanadu”, 1980. Uprkos velikoj razlici u godinama, odmah su kliknuli i bili su četiri godine u vezi prije nego što su 1984. stali pred oltar. Kći Chloe dobili su 1986., a ona je Olivijino jedino dijete.

Brak im je zapao u krizu kada je 1992. Oliviji prvi put dijagnosticiran karcinom dojke zbog čega je pauzirala karijeru i fokusirala se na oporavak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivia Newton-John (@therealonj)

Tada su iz vile u Malibuu preselili na farmu u Byron Bayu, a to je, s vremenom, presudilo njihovom braku.

-Kad sam doznala da imam rak, mislila sam da je to – to, priznala je Newton-John 2005. za Daily Mail. -Otišla sam na farmu i ozbiljno razmišljala o mirovini, dodala je.

Lattanzi je 1993. glumio u austrijskoj sapunici “Paradise Beach” i tada su odlučili zaposliti Jessup da im pomogne brinuti se o Chloe, a ona je brzo postala dio njihove porodice.

No dok je Newton-John 1994. tri mjeseca biciklirala od Sydneya do Pertha, u sklopu humanitarne akcije za pomoć oboljelima od raka, počela je sumnjati da je supurg vara s dadiljom, što je navodno on na kraju i priznao. Ubrzo nakon toga Lattanzi je iselio s farme, a Jessup se doselila k njemu kada su objavili razvod.

Olivia je kasnije u nekoliko navrata priznala da je dugo za sve krivila sebe.

-Mislim da bi naš brak svakako došao kraju, no to se dogodilo prije nego što sam očekivala zbog mojeg karcinoma, ali sve je ispalo dobro, svojevremeno je izjavila. Dodala je i kako su ostali u dobrim odnosima zbog njihove kćeri.

Olivia se nakon razvoda zaljubila u kamermana Patricka McDermotta i bili su u vezi devet godina, sve dok on 2005. nije nestao bez traga, nakon što je otišao u ribolov. Ona se nikada nije pomirila s njegovim nestankom, no 2008. se udala za producenta Johna Easterlinga s kojim je ostala u braku do kraja svojeg života.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olivia Newton-John (@therealonj)

Upravo je John na svojem Facebooku objavio vijest o njezinoj smrti.

-Dama Olivia Newton-John (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Molimo sve da poštuju privatnost porodice tokom ovih vrlo teških vremena. Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina dijeleći svoje putovanje borbe s rakom dojke. Njezino nadahnuće u iscjeljivanju i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom nastavlja se s Fondom zaklade Olivie Newton-John, posvećenom istraživanju biljnih lijekova i raka, poručio je John.

Oliviji se teška bolest vratila 2013. i 2017. porodica je tražila da se umjesto cvijeća donacije proslijede njezinoj organizaciji za borbu protiv raka, Zakladi Olivia Newton-John.

Izvor: showbuzz.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti