Raspada se Hladno Pivo? Mile Kekin najavio odlazak u solo vode

Piše: S.P.

Hladno Pivo će nakon završetka turneje “35 za 35” napraviti dužu koncertnu pauzu, a u narednim godinama pjevač Mile Kekin posvetit će se solo karijeri.

Grupa Hladno Pivo najavila je dužu koncertnu pauzu, na koju ide nakon velike i izuzetno uspješne godine kojom obilježavaju 35 godina rada. Centralna proslava i vrhunac velike turneje “35 za 35” zakazan je u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, u petak 14. oktobra.

Koncerti koje Hladno Pivo najavljuje u septembru i oktobru posljednji su za jedan duži vremenski period, a u narednim godinama Mile Kekin posvetit će se solo karijeri dok će ostatak banda nastaviti zajednički rad kroz svoj Guerilla Mainstream projekt.

Turneju “35 za 35” band će završiti u najmanjem gradu na svijetu, Humu u Istri, na tradicionalnom festivalu rakije 29. oktobra.

Prije toga posljednje nastupe u sklopu turneje za 35 godina karijere održat će još i u gradovima širom Hrvatske i regije. Bit će to posljednja prilika za vidjeti Hladno Pivo uživo za jedan duži vremenski period.

Pročitajte još