Slavne žene koje imaju problematičan odnos sa svekrvama

Piše: Azra

Kada se smiju s naslovnica magazina ili dok poziraju ispred fotografa, porodice poznatih i slavnih djeluju savršeno. Naravno, savršenstvo ne postoji, pogotovo kada su u pitanju porodični odnosi koji znaju biti vrlo komplicirani.

U centru najkompliciranijih odnosa često su „pridošlice“ u porodice. To je na svojoj koži osjetila i kraljica Letizia. Glasine o tome kako roditelji njenog supruga nisu zadovoljni s odabirom svog sina pojavile su se odmah nakon službene potvrde da su u vezi.

Naime, otac Felipea VI i nekadašnji kralj, Juan Carlos, za snahu je želio osobu plave krvi. I njemu i kraljici Sofiji bilo je važno da buduća kraljica ne bude pučanka, ali nakon što je na zahtjev oca prekinuo nekoliko veza upravo iz tog razloga, Felipe nije imao namjeru odustati od Letizije.

Iako je, u trenutku kada su se upoznali i zaljubili, Letizia bila cijenjena reporterka i voditeljica, to ipak nije bilo dovoljno za Sofiju i Juan Carlosa. Činjenica da je već bila u braku i da je razvedena također joj nije išla u prilog, ali ništa od toga nije smetalo Felipeu.

Par se vjenčao 22. maja 2004. godine u madridskoj katedrali Almudena. Više od 1.200 gostiju prisustvovalo je vjenčanju, a među njima su bili i predstavnici drugih kraljevskih porodica te brojni državnici.

Nakon abdikacije Juana Carlosa potaknute njegovim brojnim skandalima, Felipe i Letizia preuzeli su krunu i Španija je 2014. dobila kraljicu pučanku.

Kroz svo to vrijeme porodicu su i dalje pratile glasine o neslaganju s Letizijom, a prvu i dosad jedinu potvrdu da u njima itekako ima istine dobili smo 2018. godine nakon uskrsne mise na Majorci.

Kamere su zabilježile vrlo kratku, ali intenzivnu prepirku između Letizije i svekrve usred koje su se našle i princeza Leonor i princeza Sofia. Tada je postalo jasno kako su odnosi između snahe i svekrve i dalje nategnuti.

Ako je vjerovati trenutnim šuškanjima, ni odnosi između Victorije Beckham i njene snahe Nicole Peltz nisu bajni.

Kćerka milijardera Nelsona Peltza udala se za Brooklyna Beckhama u aprilu, a tokom priprema vjenčanja navodno je u potpunosti ignorirala Victoriju koja nije bila uključena niti u jedan dio tog procesa. Od tada je komunikacija između snahe i svekrve navodno minimalna, a to pak utječe na Brooklynov odnos s ostatkom porodice.

Ni odnos britanske kraljice Elizabete II. i Camille, vojvotkinje od Cornwalla navodno nije bajan iako se to nikad ne bi moglo zaključiti na temelju njihovih zajedničkih pojavljivanja.

Istro vrijedi i za odnos s bivšom snahom Sarom Ferguson, bivšom suprugom osramoćenog sina Andrewa koja navodno opet živi s njim.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti