Žene starije od 25 godina ne dolaze u obzir: Šta se krije iza čudne teorije Leonarda DiCaprija?

Piše: E.M.

Razlazom s Camilom Morrone, DiCaprio je dodatno podgrijao glasine o tome da ne izlazi sa ženama starijim od 25 i čini se kako ima “dobnu granicu”. Oči javnosti uprte su više nego ikada u glumca, a to je ujedno bio i povod da se prisjetimo kako je pokorio Hollywood.

 

Čini se da je Leonardo DiCaprio (47) dokazao dugogodišnju teoriju o svom ljubavnom životu nakon što je prekinuo vezu s Camile Morrone samo nekoliko mjeseci poslije njenog 25. rođendana. Dok su neke obožavateljice uzbuđene zbog njegovog povratka na “tržište”, mnogi više insistiraju na tome da ovaj razlaz potvrđuje upitnu teoriju o preferencijama zvijezde za zabavljanje, jer glumac nije bio u vezi sa ženom starijom od 25 godina od 90-ih i čini se da ima “dobnu granicu”.

 NE ŽELI PORODICU

Gledajući njegovu historiju zabavljanja, Leonardo je oduvijek preferirao žene u ranim 20-im godinama. U svojim dvadesetim godinama povezivali su ga s poznatim ženama poput Kate Moss i Naomi Campbell, ali njegova sklonost prema mlađim ženama postala je jasna kako se približavao svojim 30-im i više od toga. Zabavljao se sa supermodelom Gisele Bundchen početkom 2000-ih i s Bar Rafaeli do 2010. godine, ali su se razišli prije nego što su obje napunile 26 godina.

Nakratko je izlazio sa Blake Lively kada je ona imala 23, zatim je prešao na Erin Heatherton, koja je imala 22 godine i bio s Toni Garrin od 2013. do 2014. godine, ali su se rastali kada je ona imala samo 21. U skorije vrijeme, Leo je bio povezan s Kelly Rohrbach, koja je tada imala 25 godina, i Ninom Agdal koja je također imala 25 godina kada su prekinuli vezu. Novim prekidom, DiCaprio je samo dodatno podgrijao glasine. Izvor blizak glumcu, djelimično je otkrio o čemu je riječ.

– Kad djevojke navrše 25 godina, traže više – žele se udati i skrasiti. To nije ono što Leo želi. On ne želi porodicu i ne želi biti u blizini žena koje bi ga mogle pritiskati zbog toga – rekao je za strane medije.

S obzirom na ove navode, oči javnosti uprte su više nego ikada u glumca, a to je ujedno bio i povod da se prisjetimo kako je pokorio Hollywood.

RAZVOD RODITELJA

DiCaprio je rođen u Los Angelesu kao jedino dijete Irmelin, bivše pravne sekretarice, i Georgea DiCapria, umjetnika i producenta/distributera stripova. Njegova majka se preselila iz Njemačke u SAD tokom svog djetinjstva, dok je njegov otac pola italijanskog, a pola njemačkog porijekla. DiCapriovi roditelji upoznali su se dok su zajedno pohađali koledž, a potom su se preselili u Los Angeles.

S majkom

Dobio je ime po umjetniku Leonardu da Vinciju, jer je njegova trudna majka stajala ispred da Vincijeve slike u muzeju u Italiji kada ju je DiCaprio prvi put udario. Međutim, njegovi roditelji su se razveli kada je imao godinu. Živio je uglavnom s majkom, iako mu je otac povremeno bio u blizini.  Zanimale su ga bejzbol karte, stripovi, a s ocem je često posjećivao muzeje.

KARIJERA U USPONU

DiCapriova karijera počela je pojavljivanjem u nekoliko reklama i edukativnih filmova. Prvu zapaženiju ulogu dobio je na televiziji 1990., kada je zaigrao u kratkotrajnoj seriji zasnovanoj na filmu “Parenthood”. Na snimanju je upoznao Tobeyja Maguirea, s kojim se sprijateljio i sklopio pakt, kako bi pomogli jedan drugome da pronađu uloge na televiziji i u filmovima. Imao je bitne uloge u nekoliko emisija, uključujući “The New Lassie” i “Roseanne”, kao i kratak boravak u sapunici “Santa Barbara”.

Nakon debitantske uloge u horor filmu “Critters 3”, postao je stalni član glumačke ekipe u hit ABC sitcomu “Growing Pains” 1991. Njegov proboj je došao godinu poslije, kada je pobijedio stotine drugih dječaka za ulogu Tobyja Wolffa u filmu “This Boy’s Life”, u kojem su glumili i Robert De Niro i Ellen Barkin. Njegova izvedba problematičnog, zlostavljanog tinejdžera bila je hvaljena i Hollywood ga je ubrzo primijetio.

KONAČNO OSCAR

Godine 1993., igrao je kao mentalno hendikepirani brat Johnnyja Deppa u filmu “What’s Eating Gilbert Grape”. Njegov nastup donio mu je i Oskara i nominaciju za Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca. Nakon toga, nizale su uloge jedna za drugom.
U filmu Baza Luhrmanna, “Romeo + Juliet” iz 1996.,  DiCaprio je ponovo imao glavnu mušku ulogu i bio je to jedan od prvih filmova kojim DiCaprio zaradio status zvijezde. Prelazak sa “zvijezde” na “superzvijezdu” dogodio se kada je DiCaprio glumio Jacka Dawsona u blockbusteru “Titanic” iz 1997., uz Kate Winslet, koji je ubrzo postao film s najvećom zaradom. DiCaprio je bio na naslovnicama brojnih časopisa, od “Vanity Faira” do “Rolling Stonea”, i  bio je najtraženija ličnost u tom periodu. Uspostavivši saradnju sa Scorseseom, ponovo su se uparili za biografski film o američkom pioniru vazduhoplovstva Howardu Hughesu u “The Aviator”, filmu koji je DiCapriju donio drugu nominaciju za Oskara, za najboljeg glumca. Godine 2006., dobio je nominaciju za Oskara za glavnog glumca u “Blood Diamond” i nagradu BAFTA za glavnog glumca za “The Departed”.

DiCaprio je ponovo udružio snage sa Scorseseom u drami “The Wolf of Wallstreet”, a portret Belforta donio mu je Zlatni globus za najboljeg glumca, zajedno s nominacijama za Oskara za najboljeg glumca i najbolji film. Krajem 2015., glumio je u filmu “The Revenenant” koji je zbog teških uslova za snimanje i radnje izazvao veliku buku za nagrade, zasluživši niz nominacija za Zlatni globus. Ako možete vjerovati, DiCaprio je dobio samo jednog Oscara. Glumac je kroz historiju bio omalovažavan kada je riječ o ovoj dodjeli nagrada. Svaki put kada bude nominovan, svi se nadaju da će to biti godina u kojoj će konačno pobijediti, i to se ne desi.

Konačno je ponio kući trofej za najboljeg glumca 2016. za spomenuti film “The Revenant”. Film se fokusira na Hugha Glassa (DiCaprio) koji je zadobio povrede opasne po život od napada medvjeda. Kada član njegovog lovačkog tima ubije njegovog malog sina, Glass treba da pronađe put kroz snježni teren, kako bi pronašao čovjeka koji ga je izdao.

Početkom 2018. godine, DiCaprio je potpisao za glavnu ulogu u Tarantinovom filmu “Once Upon A Time…In Hollywood”. Film je izazvao ovacije nakon premijere u maju 2019. na Filmskom festivalu u Cannesu. U januaru 2022.  objavljeno je da će DiCaprio biti izvršni producent Huluove serije adaptacije knjige “The Devil in the White City”.

 EKOLOŠKI AKTIVIZAM I DOBROTVORNOST

DiCaprio je identificiran kao jedna od najaktivnijih slavnih osoba u pokretu za klimatske promjene. Iako se bavi svim područjima životne sredine, fokusira se na globalno zagrijavanje, i podržavanje obnovljive energije . Radio je na projektima u više od 40 zemalja i producirao dva kratka web dokumentarna filma “Water Planet” i “Global Warning”. Dobio je pohvale od ekoloških grupa jer je odlučio da leti komercijalnim letovima umjesto da iznajmi privatne avione, koji troše više goriva po stanovniku. Spomenuo je i da vozi hibridni automobil i da njegova kuća ima solarne panele. No, bez obzira na bogat socijalni život i karijeru, rijetko govori za medije.

Pročitajte još